Hur mår du?

På väg ner i favoritlänklistan drar jag musen över en länk som heter "hur mår du", den funkar inte längre.
Jag hann aldrig läsa den sidan, sprang bara på den när jag letade efter något annat och sparade den för att läsa den senare. Jag har precis hysschat ner Mark Levengood, för jag kan inte skriva när han sjunger ut sin fina findlandssvenska. Jag blir glad av Mark, han är en fin och rolig människa, han har sköna tankar.

Jag har varit lite mätt på datorer på senaste tiden, den dagen skulle väl komma förr eller senare...eller kanske för att jag sitter åtta timmar på dagen på en dator med två skärmar och blir allmänt förvirrad.
Jag sätter mig såklart framför min egen så fort jag kommer hem från jobbet för att kolla om det har hänt något sen jag sist var inne, om jag har fått några intressanta mail, vilket jag aldrig har. Om det finns några intressanta människor på msnlistan, vilket det nästan aldrig gör. Men jag har en lång lista på saker jag BORDE göra, som att blogga till exempel, det är roligt och frigörande, men det krävs att man kommer över en viss tröskel. Tröttheten segrar och inspirationen som jag hade när jag åkte på moppen den morgonen är lika bortblåst som jag när jag far hem över älvsborgsbron i kuling. Jag får ont i magen när det blåser så mycket, vinden tar tag i mig och moppen och kastar oss och helt oväntade håll, man känner sig så liten och svag, som ett litet rosenblad.

Stackars damen som cyklade med paraply, hon har inte förstått någonting. Paraply kan man inte ens ha när man går här i Göteborg, för det har alltid en tendes att blåsa kraftigt när det regnar så att paraplyet vänder sig ut och in. Man blir lite generad och får en känsla av ångest och panik när man försöker vända sig rätt mot vinden och få paraplyet på räta igen. Att cykla med paraply är mycket svårt och riskabelt, med tanke på hur lätt det är att vinden tar tag i paraplyet och kanske får hela ekipaget att ramla, eller att vinden tar tag i paraplyet och sliter det ur handen, så att det flyger ut framför en ont anande bilförare på älvsborgsbron som orsaker en tragisk bilolycka med långa köer i morgonrusningen. Eller sist men inte minst, hon skulle mycket lätt råka peta paraplytaggarna i någon av dem mötande cyklisternas ögon. aj aj aj. Nu fällde hon ner paraplyet precis innan jag passerade henne med moppen. Men jag tyckte lite synd om denna stackars dam, som inte ägde några regnkläder.

När vi ändå är ute på älvsborgsbron och promenerar, ska bara uppmärksamma alla om att cykelbanan är avstängd på ena sida och vi får samsas om en cykelbana i båda riktningarna, det är ganska trångt och man får köra försiktigt förbi varandra, dessutom är det jätteviktigt att man håller höger, om man är lite långsammare än övrig trafik. Nu blir det ju ofta så att jag kör om många cyklister på min väg till jobbet, speciellt på älvsborgsbron, eller framförallt och endast där, för i vanliga fall är det bilarna som kör om mig när jag susar fram i 45 km/h på 70vägarna. Jag får egentligen inte lov att köra på cykelbanan med min eumoppe, men att ge sig ut på älvsborgsbron är rena självmordet för en långsam rosa eumoppe, jag hade blivit mosad av första bästa lastbil. Det hade inte känts riktigt rätt, fast då hade jag ju iofs förmodligen blivit räddad av en väldigt vacker brandman eller ambulansman. Nej nej nej, det är inte värt att bli mos för iallafall. Jag kör så snällt och långsamt på cykelbanan och respekterar alla runt omkring mig och saktar ner när jag möter eller måste köra om. Om det går att köra om, för vissa cyklister brukar tro att dem äger cykelbanan och placerar sin cykel precis i mitten så jag inte kan köra om. Då muttrar jag något hemskt i mitt huvud och ligger och kör sakta ganska tätt bakom dem tills dem kör in mot sidan. Ingen kör ju bättre än en själv, inte sant. och även jag är ibland cyklist, nog kastar jag hatiska blickar på alla trimmade mopeder som blåser förbi mig på cykelbanan när dem egentligen borde köra på vägen. Dem borde faktiskt ta och skärpa sig!

Nu är det en vecka kvar på "semestern" jäklars vad fort det har gått. Men skönt. Intrycket är att det har regnat och varit mulet merparten av alla dagar dessa fyra veckor, det har inte varit någon värme, för jag har kört moppe i höstskruden, brr och vintervantar. Apråpå vantar så kom min kollega på en utmärkt lösning på mitt vantproblem. I fredags när jag åkte till jobbet hällregnade det nämligen, det öste ner nåt så kopiöst att det kändes som någon duschade över mig med en brandslang :o) eller liknande. Som tur var höll regnkläderna hyffsat torrt, tröjan blev lite blöt men byxorna höll mirakulöst undan vattnet. Mina vinterskinnvantar med mjukt i blev dock så dyngsura att jag fick vrida ur dem i  handfatet när jag kom fram. Dem torkade inte på hela dagen. Jag fick lägga en tidning under mina droppande regnkläder för det var pölar överallt där jag hade varit innan jag fått av mig alla blöta kläder.
Någon timme efter min ankomst, klarnade det upp och blå himmel visade sig ett tag, lagom till att jag skulle åka hem kom det en störtskur igen, jag vågade inte cykla hem utan regnkläder, trots att det faktiskt hade slutat när jag väl skulle åka. Jag klarade mig hyffsat bra hem, bara blåst och några enstaka droppar. När jag kom hem ställde jag mig och skruvade isär blinkerslampan som var trasig.

Jag tog med mig lampan och min syster och vi åkte till sisjön, för jag ville gå i affärer lite. Vi gick in på stadium xxl och strosade runt en stund, jag ville se dem silvriga stavarna med rosa blommor på som hon hade pratat om en dag, dem var dock lite sämre än mina i utformingen på handtagen, men väldigt vackra. Syrran köpte såna, för mamma hade snott hennes stavar. Jag köpte skydd till mina rollerblades, så nån vacker solig dag ska jag nog våga mig ut och åka igen. Men jag tror inte att jag vågar ramla trots att jag har skydd, jag är alldeles för feg och försiktig. Min största dröm är fortfarande att lära mig bromsa.

Lampan och jag sprang in på ett ganska så tomt Micro bilvaruhus, ja ni vet. Där fanns det en tjej som stod och pillade med någon slags kartong. Det fanns ett könummersystem men hon såg ledig ut och det var bara jag och en annan kund där så jag gick fram till henne och höll upp min vän lampan och frågade snällt om dem hade några såna där. SJÄLVKLART, sa hon och ledde mig till en hylla full av små lampor, hon tog fram rätt lampa till mig. 2 för 15 kronor. Så praktiskt och jag skyndade mig till den tomma kassan. Jag hade tyvärr inga kontanter i plånboken, vilket tvingade mig betala dem där 15 kronorna med mitt kort, vilket kändes så där lagom kul. Men men.
I got over it.

Syrran och jag åkte vidare till 421 för att gå en runda i alla klädaffärer, provade lite reaplagg, men det var inget som var riktigt bra på lindex, fortsatte till kapphal, där vi fyndade en röd klänning för halva reapriset och två kapribyxor till inte halva reapriset, men väl reapriset iallafall, fast det var lite för dyrt för mig egentligen. fick lite ångest. men byxorna var fina och praktiska och passade till mycket, så det fick gå för den gången. dem ljusa linnebyxorna kanske mamma kan ärva sen också. Dem är lite för vuxna och mogna för mig, men på kontoret blir dem perfekta.

Vi sprang även in på intersport och jag blev kär i ett par bruna träningsbyxor som var på rea, det var dem enda som var kvar, hängde där alldeles ensamma. Jag var tvungen att prova dem. :o) min syster var så snäll så hon ville köpa dem till mig. okej då, sa jag tveksamt och undrade var haken var. Åh, jag har velat ha bruna träningsbyxor med rosa detaljer jättelänge, jag var före min tid och letade som en galning förra året, när allt var svart och rött bara. Det bästa hade varit om det också dök upp en brun baddräkt med rosa o turkosa detaljer på, som det även gick att simma i. Jag är så himla sugen på att simma, men det är lite dyrt. Men åh. Snart måste jag i och bråka lite med pensionärerna.

Helgen är nu slut och över, söndagen är inne på sina skälvande timmar och jag har inte "hunnit" nä jag har inte  "orkat" lägga den där ansiktsmasken idag heller. *suck* vilken vidrig människa jag är, men jag ska försöka kompensera det genom att sköja flour då. Och jag ska ta och diska dem tre glasen och 7 skedarna i diskhon innan jag går och lägger mig, så jag har några rena skedar att ta mina vitaminer och min fiskleverolja med imorgon. Herregud, det tar ju inte mer än fem minuter, förstår inte varför jag har dragit på det hela dagen.

I lördags, var jag och syrran ute och gick klockan åtta, inte mycket sovmorgon men väl nästan två timmar. Vi gick en timme runt på våra vägar och konstaterade alla krossade busskurar. Jag blir så arg och ledsen när dem krossar busskurer, det ser så tråkigt och dyrt ut. Jag förstår inte bara hur dem tänker dem där vandalerna. Problemet är väl att dem inte har tänkt en vettig tanke på flera år. minst 6-7 busskurar var krossade. Tänk om dem kunde tänka ett steg längre innan dem började panga rutor, det är ju vi, den stora massan som får betala dem där rutorna förr eller senare, genom våra skattepengar, genom höjda bussbiljetter. Tänk vad mycket annat bra vi kunde använt dem där skattepengarna till då, deras pengar, kanske till bra läkare och sjuksköterskor som kan pussla ihop dem vid nästa gängbråk dem råkar ut för. Men nej. Det är säkert roligare att krossa busskurar. Keep on, idiots.

Vi fick oss iallafall en skön promenad med stavarna. Sen bar det av till jysk. Vi letade efter en simpel lagerhylla till Susannas källare som befann sig i totalt kaos. Men den simpla billiga lagerhyllan på jysk, hade utgått. Vi tog ett varv på Rusta och jag köpte en ny skrivbordslampa, vilket visade sig totalt onödigt för när jag kom hem och skulle montera den, testade jag min gamla för en sista gång och då lös en naturligtvis perfekt. jäkla lampa. så nu måste jag gå tillbaka med den där lampan till rusta, om inte syrran vill köpa den av mig.
Rusta hade inte heller någon lagerhylla, bara en vit plåthylla som var alldeles för dyr. Nästa anhalt IKEA, vi gjorde ikea på en halvtimme ungefär, det är bra jobbat. Vi visste ju ungefär vad vi skulle ha. Lådis var naturligtvis slut. Säkert många som är hemma och organiserar i dem svarta lådorna för sju kronor styck. Vi köpte hyllis en liten ranglig plåthylla, som vi nu kan lämna tillbaka, för den behövdes inte. Vi hittade nämligen Nyholm påbyggnadshylla för 95 kronor, visningsexet var det enda som var kvar, och det fick vi köpa med glädje, plus att vi slapp montera. Helt underbart. Nyholm fanns sig till rätta i syrrans kaosartade källare och hon slängde saker för kung och fosterland, 3 svarta sopsäckar tror jag och sen var det fyra flyttkartonger med grejer som hon skulle ha på sitt nya jobb. Det blev kanon. Det blir ännu bättre när vi får på en bänkskiva på Nyholm också.

Jag passade också på att slänga mitt skräp som jag hade samlat i min källarskrubb, det kändes mycket bra och jag kände mig lite lättare och friare. Sen var vi uppe hos mor och far och suckade över deras semesterrenovering. Pappa hade kladdat vit färg över hela hallen. Vi bara suckade och skrattade åt våran hopplöse fader. "Mitt" barnkammarskåp bytte bostad och flyttade från mammas lekrum till syrrans barnrum. Jag älskar det där barnkammarskåpet det är så gamalt och slitet och mysigt. När brosan var liten var det helt målat i mintgrönt, en hemsk färg. Men när mor hade kommit över sin mintgröna fas, gjordes skåpet om till syrran och färgen slipades av och insidan målades i blått och speglar sattes upp på den två öppna hyllplanen. Nu önskar jag ju att jag hade en bild som jag kunde dela med er. Faktum är att jag faktiskt har hittat min mobil/datasladd, så jag skulle kunna ta en bild på det och lägga in vid senare tillfälle. Sladden hade förresten dykt upp i lådan som jag redan hade letat i femtielva gånger, den enda lådan som jag har mina sladdar och teknik i. Jag undrar just var den hade gömt sig alla dem gångerna jag hade stått och plirat ner i lådan och kliat mig i huvudet. Men nu hade den kommit hem igen. Hurra. Telefonen är tömd på bilder och meddelande, nu börjar vi om på nytt.

Så sammanfattningsvis röjde vi och städade på lördagen, fick även städat lite i mitt lilla hem och bytte min opassande jeansmatta mot en ljus trasmatta som matchar mina färger perfekt. Lycka!

Söndagen började återigen med promenad, men idag runt lilla Delsjön det tog väl cirka en timme det med, skönt att gå i skogen, men det blåste så fasligt i början, fanns även risk för regn, men vi klarade oss. Säkert tack vare att vi alla hade regnjackor på oss. Syrrans gamla barndomskompis plus barn och hund var med på promenaden, och dem höll ett bra tempo, jag fick kämpa för att hinna med mina stavar.
Resten av dagen har jag faktiskt inte gjort någonting, jag satt lite vid datorn, men orkade inte riktigt göra något, sen låg jag i soffan och kollade på mitt inspelade Trazan och Barnarne, som inte var lika roligt som jag minns det, faktum är att jag nog aldrig ens såg det som barn. Jag minns bara att folk har sagt att det var väldigt roligt och så kommer den där klassiska repliken "Är bananerna fina?" ja, ni fattar om ni fattar.
Vill somna där i soffan men det gjorde jag inte. Fick dagen att gå ändå på nåt märkligt sätt. Kvart över tre började en svensk film på fyran "Zingo", jag har sett den förr, för min kompis tyckte en var så bra. Jag har nog alltid var lite tveksam till den, för att jag inte riktigt förstår den helt fullt ut. Men det är lite småroligt när Zingo ringer till (Per Moberg) mitt i natten och han svarar - Mos. för det är så han heter. Men vem heter Mos, det är ett roligt namn.
Filmen är rätt lätt skruvad och invecklad, lite sönderknarkad och blåst. Slutet är helt galet och man lämnas med en känsla av jag vet inte vad.

Såg på Per Moberg idag när han lagade mat på fyran, hemmagjord pasta, det såg ju mysigt ut. Men lite invecklat och tidskrävande, pesto.. mm mums, luktade vitlök och gott. Kunde nästan känna det enda hit. Spelade in "How to look good naked" på femman som går samtidigt och kollade efteråt, kan tycka att det är ett lite småmysigt porgram sådär på söndagskvällen. Nu har jag bloggat i flera timmar och innan dess satt jag och pillade med mobilen och raderade meddelanden samtidigt som jag lyssnade till Mark Levengoods samhetslena stämma.
Nu hägrar fem minuter diskning och den där floursköljningen jag lovade. Sen ska jag nog fundera allvarligt på sängen. Kan vara skönt att vara något utvilad imorgon på jobbet.
Tyvärr orkar inte lägga in några bilder idag, shame on me. Nästa gång, jag lovar.

Tjipp och hej leverpastej

En styck brandman tack

Jag borde verkligen blogga lite, har ju massor att blogga om nu, vet inte riktigt i var jag ska börja nånstans, men håll i er så kör vi på. Idag smattrade regnet på rutan, kallt o ruggit som en riktigt höstdag. Tog motvilligt på mig regnkläder och stövlar, det blev den gröna regnjackan idag. Puttrade iväg på min lilla moppe fem över sju.
När jag var vid Frölunda Torg önskade jag i mitt stilla sinne att en fin brandman skulle fånga in mig vid brandstationen och krama mig varm och säga att jag visst inte alls behövde åka till jobbet idag.
Gissa om jag blev förvånad när jag fick se en blinkande stegbil ute på parkeringen, trodde först att det var utryckning, men när jag närmade mig hoppade han ut ur bilen. Lyckades ändå hålla mig på vägen, men jag släppte inte honom med blicken, en ganska ung kille med mörkt snaggat hår, såg nog väldigt bra ut.
Tyvärr går moppen alldeles för fort ibland och mitt ljuva ögonblick var snart över, inte blev jag infångad heller.
Men 1 av 2 är inte dåligt.

Hände inte så mycket på jobbet, satt mest o uppdaterade en telefonlista hela dagen, tiden gick ganska fort.
Jippi, nästan upphåll när jag moppade hem, droppade bara lite.

Har bara suttit och pillat med datorn hela kvällen och kollat lite på Ernst och Sommartorpet, fast jag lyssnar mest, eftersom jag sitter med ryggen mot TVn.

Igår, Söndag hade jag en riktig härlig slappainnedag. Trots att jag kom hem vid halv tre tiden på natten så vaknade jag ändå vid nio och pallrade mig upp. Det var ledigt i tvättstugan så jag passade på att tvätta lite. oj, måste nog gå ner o hämta mina tröjor som inte hade torkat igår. Jag var faktiskt ute en snabbis till hemköp och köpte mera sköljmedel och pantade flaskor.
Det är konstigt vad underhållande min kära dator kan vara, men den får minsann tiden att gå. Kollade äntligen på hela "Allt om min buske" och njöt lite av Ola Rapace.

Inge vidare på tv, sov lite på eftermiddagen efter en intressant dokumäntär på Discovery om ett flygplan som dem hade byggt om till ett sjukhus, mycket coolt.

På lördagen fick jag lite sovmorgon också, vaknade nog halvtio efter en helkväll på Liseberg. Var lite öm i fötter och ben. Var hemma och pysslade och plockade lite. Åkte och handlade lite en sväng och var uppe hos min kära mor och kollade på deras renovering. Hade gjort mig iordningen för ÅsaKalaset, skulle åka direkt efter Ebba och Didrik. Del 5 av 9. "Han har världens finaste hus, proppat med dyra saker. Han tycker att jag passar bra där."
 Didriks stora kärlek YRLA.

Sen bar det av till Kungsbacka för att hämta upp Makane för att åka till Åsakalaset och avverka våran tredje kväll med Date. Hoppades att vi skulle hinna in utan att betala inträde, men vi var 20 minuter försenade. Så vi fick så snällt punga ut med 100 spänn. Vi trodde att dem skulle börja spela klockan nio, men dem pallrade sig inte upp på scenen förrän halv tio. Det började bli ganska kallt o ruggit. Dansbanan var stor och full med ungar som hade hällt ut cola så det var snorhalt på vissa ställen. Det blev bara några få stapplande danser, det var svårt att ta sig runt och kryssa bland alla odansare som röjde runt på scenen. Vi ställde oss framför scenen och kollade och där stod vi hela kvällen, många timmar. Jag blev så kall och frusen. Musiken var ju bra och killarna var fina, men jag led så med Anders röst, jag kände riktigt hur ont han hade, det var som knivar i halsen.
Det var en väldigt hög och stor scen, så man fick inte riktigt kontakt med killarna och i pauserna sprang dem in och värmde sig i klubbhuset, där fanns både kravallstängsel och biffiga vakter, så dit vågade man ju inte gå.
Det blev lite av en besvikelse, för jag hade hoppats på att vi kunde fått prata med dem mer, att dem ville prata med oss. Men nepp, dem var nog också trötta efter detta västkustmaraton.
Vi fick iallafall säga hejdå och krama Henrik när dem hade spelat klart, Anders fick också en kram för en tapper insats, han mådde verkligen inte bra. Sen bar det hem i den mörka natten.

Blev så trött den sista biten så jag visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen, men jag klarade mig hem precis, hade väl änglavakt med mig troligtvis. Var bara tvungen att kolla slutet på sommarkrysset innen jag dök i säng. :o)

I fredags efter jobbet var det Liseberg som gällde, var väldigt trött hela dagen efter Boråskalaset på torsdagen, sov inte många timmar den natten. Så jag slumrade till lite på sängen innan jag skulle åka. Sen blev det bråttom, var tvungen att åka och tanka moppen på vägen in också. Tankar alltid på min favoritshell, nästan alltid trevliga tjejer i kassan som gillar min moppe. Jag han precis in till första dansen, dem började spela fem över sju. Skulle möta Makane där inne, hon kom lite senare, så jag stod och diggade lite.
Sen dansade vi nästan alla danser åtminstånde halva kvällen, tills vi blev alldeles trötta och jag fick en liten känning av skoskav på lilltån. Resten av kvällen stod vi och diggade vid scenkanten, men vi hann aldrig prata med dem i slutet för det blev bråttom iväg till tåget för Makane och jag stack iväg till moppen, i tron om att vi skulle kunna prata med dem mer i Åsa. Pratade lite mer Marie Lindberg, Jans fru, var tvungen att berömma henne för hennes braiga skiva, hon är så mysig.

I torsdags var vi på Boråskalaset och kollade på Date, pratade ganska mycket med Anders innan, redan då var han jättesjuk och hade proppat i sig massa tabletter för att orka. Dem stod och spelade i en park på en scen som såg ut lite som ett lusthus. Måste varit eländigt kallt. Dansgolvet var det minsta jag har sett i universum, ha ha, helt löjligt litet. Det hade gått fem såna dansgolv på polketten. Trodde inte att folk skulle våga sig upp så i början, För Makane och jag var uppe på en gång. Men det fylldes fort och ska jag vara ärlig så var spånskiva inge vidare att dansa på. Så det slutade med att vi stod och hängde utanför dansgolvet som resten av alla boråsare.
Och vilken blanding det var då, punkrockare, syntpopare, hårdrockare, fjortisar, pensionärer, medelålders och barnfamiljer och nysvenskar, en sån brokig publik har jag aldrig sett förrut.

Jag ska försöka lägga in lite bilder imorgon också, nu måste jag visst sova, enligt en säker källa.
godnatt och kram på er alla tappra läsare.

Den underbara kärleken

Jag kunde inte få honom ur huvudet när jag åkte till jobbet idag, det är svårt att överhuvudtaget sluta att tänka på honom någonsin. Han är det finaste och vackraste jag vet. Dessutom blir han bara snyggare och snyggare
varje gång jag ser honom, hur nu det är möjligt för någon som redan är så perfekt.
Jag visste inte riktigt var jag skulle ta vägen när jag fick tillfället att njuta av honom över nätet via webbkamera igårkväll. Idag liksom förr är jag helt övertygad om att han är svaret till alla mina hjärtats gåtor, det måste han vara, jag kan inte känna så fel. Jag skulle utan tvekan avsäga mig all manlig kontakt om jag bara fick ha honom för mig
själv. Aldrig tittat åt en annan kille igen, jag har försökt men ingen kan bräda honom. Ingen kan möta sig mot hans skönhet och godhet. För han är såklart inte bara det mest vackraste, snyggaste och sexigaste jag vet, han är den mest rara, omtänksamma och trevligaste människan jag känner.

Och när jag sitter och tittar på honom, ser jag bara saker jag älskar; jag älskar hans näsa, hans profil och hans händer, dem där ögonen och håret, han har så himla snygg frisyr nu. Det finns heller ingen annan som har så
sexig skäggstubb och att jag skulle tycka skägg eller skäggstubb var snygg överhuvudtaget var ju en överraskning. Allt han tar på sig blir automatiskt snyggt, även dem slitnaste joggingbyxor får en makalös charm över sig när
han drar på sig dem. Men han har annars en väldigt bra klädsmak och klär sig himla snyggt och stilrent. Han har världens blåaste ögon som man bara kan drunkna i flera gånger om. Att jag älskar honom finns det ingen tvekan
om, det vet han. Om han ropade skulle jag på studs lämna allt för att undsätta honom. Det är faktiskt så att jag skulle kunna göra vad som helst för honom.

Jag kommer aldrig sluta hoppas på att vi en dag bildar team och flyttar ihop, att finna och fånga den kärleken är mitt absolut största mål i livet. Alla steg jag tar idag, är förhoppningsvis ett steg närmare det målet. Jag vet inte, det kanske låter dumt och kvinnoförnedrande att jag en dag drömmer om att stå bakom denna finna kille som jag beundrar så. Kanske borde man ha ett större mål i livet än att med glädje få tvätta någon annans kläder, baka muffins laga mat, städa och massera, för det är väl sådant man gör i ett parförhållande ;o)

Vänta du bara, tänker dem som har varit gifta i några år i förhållande där grälen avlöser varandra och man retar sig på var enda liten grej och ogrej som dem gör. Kom tillbaka till mig efter att ni har varit tillsammans i tio
år och säg att du fortfarande njuter av att städa och tvätta hans kläder. Jag har svårt att tro att jag kommer hamna där, i den olyckliga jämmerdalen. Trots mina gröna ögon tror jag blåögt och naivt på att kärleken övervinner allt tillslut.

Den felande länken bakom alla olycklga förhållanden, det kan jag naturligtvis inte svara på med
vetenskaplig säkerhet, men jag har en tes om bristande kommunikation. När värsta förälskelsen har lagt sig och man precis tycker att man har lärt känna varandra färdigt, så har man helt plötsligt inget att prata om, och
man pratar inte om Det, sina känslor till varandra. Tjejerna är väldigt bra på att gå runt och sura och tro att han ska fatta vinken och skärpa sig, tror jag. Jag vet faktiskt inte, jag har aldrig haft en nära relation med en kille på det sättet att jag skulle få kalla honom min pojkvän.

Många undrar varför, så även jag, men jag har inget bra svar. Inte är det självvalt i alla fall. Det är svårt att hitta den rätte, och när man väl gör det så är det ju inte så säkert att man är hans rätta.
Speciellt kräsen tycker jag inte att jag är men det är klart att jag lyssnar på mitt hjärta, känns det inte rätt så gör det inte det, mitt hjärta skulle jag aldrig kunna ignorera, lika lite som jag kan hålla för öronen när det skriker att nu är det rätt, han är perfekt, honom ska jag ha. Många tycker kanske att jag ha slöat bort fyra år av mitt liv med att
gå och tråna efter någon som inte är tillsynes jätteintresserad, och för att jag inte har varit lika tillgänglig till andra killar. Men dem här fyra åren som jag har lärt känna honom,
har varit dem mest utvecklande och lyckliga åren i mitt liv.

Vi smsar och pratar på nätet, men mest i telefon varje dag. Vi tittar på Tv tillsammans, han hos sig och jag hos mig, men nästan alltid tveklöst på samma program. Oftast är det jag som får ge upp och börja kolla på samma
program som honom, för att ljudet i telefonen ska stämma överens med Tvn någorlunda, det blir ju fördröjning och så, jag brukar stänga av ljudet helt och lyssna på hans Tv genom telefonen. Jag tycker det är mysigt när
man hör hur han skrattar åt saker och ibland förklarar för mig som bara han kan. Och saker som jag irriterade mig på hos min far, som att han t ex skulle se alla nyhetsändningar på kvällen efter varandra? Verkar mer
oskyldigt och gulligt när han plötsligt har fått mig att se på både Tv4 nyheterna och Rapport. Ibland leker vi ?gissa jingeln?, och fanns det ett mästerskap inom jingelkunskap så skulle han aboslut träna mig till det.

Jag ska försöka att inte skriva så ofta honom, jag vet att han inte gillar att bli omnämnd. Men någon gång ibland måste man få läcka ut lite kärlek.

Idag liksom igår blåste det väldigt mycket, det är så man får ont i magen när man kör över Älvsborgsbron, sidvinarna är så starka och kastar mig och hela moppen sidled. Det är läskigt.

I måndags när jag cyklade såg jag en mopedolycka på vägen hem, i en korsning där jag brukar åka, upp mot Sandarna. Ambulansen hade precis fått in den skadade, det hade börjat bildas en liten kö med bilar. På ena sidan vägen låg moppen och i den gräsbeklädda refugen låg hjälmen och skorna. Det är var lite äckligt, jag mådde illa hela vägen hem.

Ikväll ska vi åka till Boråskalaset och lyssna på musik och dansa till date. Det ska bli roligt.

Tjipp och Hej

Cykeln och Moppen

I måndags fick moppen stanna hemma, det blåste bara 1-2 s/m och det spåddes bli en solig och varm dag, lite kylig på morgonen, men ändå helt okej.

Min stackars gamla cykel fick se dagens ljus igen, efter en lång vistelse i källaren.

Anade att den kanske hade surnat till och tappat ut lite luft ur däcken, så jag tog med mig pumpen. Hade packat väskan på kvällen innan, så jag var redo, det var bara att dra på sig dem vadderade cykelbyxorna och träningsbyxorna över det, för att hålla mig varm.

 

Jag kände med en gång en fruktansvärt tyngd i trampet, det var tungt, det var nog inte enbart luften i däcken som spelade in, min cykelkondition var verkligen nere på noll, plus att jag kanske var lite tyngre nu. Hemifrån balltorp och till oljehamnen är det ca 18 km, jag skulle gissa att det är nåt liknande härifrån. Jag har gjort den sträckan på 45-50 min, idag tog det ganska exakt en timme både dit och hem. Och när jag kom hem kan jag ju inte förneka att det gjorde lite ont i baken som vanligt. Cykla sån långa sträckor är inget jag kan göra varje dag tyvärr, trots vadderade cykelbyxor.

Tyckte att jag var så oerhört smart på hemvägen och lät cykelnyckeln sitta kvar i bygellåset. Jag hade tydligen förträngt att Göteborg har universums gropigaste cykelbanor och mitt på Älvsborgsbron ramlade nyckeln av, fast det visste jag ju inte då, för jag såg att nyckeln var borta när jag tittade ner i Grimmered. Som tur var hittade jag ju nyckeln i tisdags när jag körde moppe, stannade till och plockade upp den. Där hade den legat alldeles ensam och naken hela hemska natten mitt på Älvsborgsbron, på  värsta guppet. Nu hänger den i tryggt förvar i nyckelskåpet.

Igår var det mina älskade livräddare på tv, men svt hade lagt om tablån så jag sussade skönt med vilje halv tolv när det sändes, så det blir till att kolla på nätet idag. Kollade massor på alla tillgängliga program av "Världens modernaste land" igår på www.svt.se med Fridrik Lindström. Jag tycker han är helt grym, han pratar och tänker så härligt, väldigt roligt och lärorikt och tänkvärt program faktiskt.

Av någon konstig anledning kände jag mig bitter igår, ensam och bitter och trött, ingen bra kombination, vet inte om Lorelais känslor smittade av sig lite från Gilmore girls. Just igår hade det varit skönt att ha någon att krama lite på, jättekramsugen och tänk att bara få lukta på en sån där go kille, nyduschad go kille. En sån ska jag ha!
Vaknade upp idag på lite bättre humör iallafall. Ganska så hyffsat att göra på jobbet idag iallafall, gjorde lite fakturor och lekte detektiv med leverantörsfakturorna. Sen kom min morbros fästmö och ville ha lite shoppingråd om var man kan hitta en fin klänning. Jag vet inte om jag är så himla shoppig, men förmodligen mer än henne. Men jag handlar ju alltid bara mina kläder på lindexreor, möjligtvis lite på kappahl nån gång om året och H&M, ska man riktigt lyxa till det så kanske man kan fynda nåt på Esprit som har dem i särklass bästa kläderna kvaliteésmässigt och ibland är dem riktigt snygga också. Lever just nu i ett par caprijeans från Esprit.

Jag kom att tänka på min balklänning, för hon var ute efter något i blått, den kanske är för stor, men det är ju värt ett försök iallafall. Blev så ivrig som bara jag kan bli, så på lunchen tog jag moppen och stack hem och hämtade några bilder på den. Det tog längre tid att åka hem än tillbaka till jobbet konstigt nog.
Moppen var lite sur när jag skulle starta den, kanske inte helt mentalt förberedd på att jag skulle åka då, så i ren chock startade den inte. Det slutade med att jag fick igång den på fjärrstarten, men glömde vrida tillbaka nyckeln helt. Jag vet inte om det är så att moppen mår lite dåligt eller om den är jäkligt smart. För jag kom precis över bron och en liten bit till, sen var det precis som bensinen hade tagit slut, den bara somnade sakta.

Som tur var kunde jag svänga in på cykelbanan precis där, jäkla tur. Hm funderade och tusen tankar rusade genom min lilla skalle. Vad skulle jag göra, var bensinen slut, hur långt är det till macken, vem kan jag ringa om den är död??? Som tur var startade den när jag vred om nyckeln ordentligt och startade på styret igen.
Kanske är det så att om man råkar sno moppen på nåt vänster utan nycklar, så åker den bara några km och sen börjar den sittstrejka. Fråga mig inte riktigt hur man ska få igång moppen utan nycklar...men det går att starta på fjärrstarten o köra utan att nycklarna sitter i iallafall. Nåväl, jag kom iväg och sen gick den hur bra som helst, hela vägen hem och tillbaka igen. Var tillbaka på kontoret 13.10, men där var det lika dött som vanligt.

Nu har jag varit hemma i ganska så exakt en timme, och jag hade hoppats på att jag skulle orka åka och träna idag, men luften går fullkomligen ur mig när jag kommer hem. Känner mig helt överkörd och jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Jag skulle verkligen vilja komma iväg till fysiken igen, det var tre evigheter sen jag var där och jag mår lite dåligt över det. Jag älskar ju fysiken, jag skulle kunna bo där och träna och sola o bada jämt.
Nu börjar ju Step up passet snart, känner inte riktigt Cilla som ska ha det, så jag vet inte alls hur hårt o hoppigt det kan bli, men jag hade nog dött mer eller mindre. Det är inte helt kört än iallafall, för det finns fortfarande ett Pilatespass klockan sju och jag har inte packat in moppen helt, så jag håller tummarna att orken infinner sig snart.

Ikväll är det inte så mycket på tv, möjligtvis Leila bakar, sega maränger idag tror jag. Och nu ska jag koppla av lite med Glamour...he he skäms på mig. Ingen tvkvalite direkt.


Modell för en dag

28 maj var jag på The Studio och blev fotograferad, sminkning och fotografering var gratis,
men bilderna kostade en miljon typ. Ekonomin har snart återhämtat sig efter denna trevliga egotripp.

    
   
   
   
   
     
   
   


 


Monsterblogg

Inte lika mycket inspiration att skriva nu, vet inte varför. Jag brukar när jag är ute och gå och komma på så bra meningar som jag ska skriva i bloggen, men dem glömmer jag naturligtvis av. Oftast handlar det om dem prunkande rodedendronbuskarna med lila blommor. Sitter här och insveper mig i en god kopp VataTe som ännu är lite för varm, för den är nyss upptappad. Kokade på det klassiska viset i kastrull på platta, min lilla vattenkokare tar så himla lång tid på sig och dessutom tittade jag ner i den och den såg jättesnuskig ut. Blä.
Barnsjukhuset står på i bakgrunden, finns inte så mycket att kolla på tv ikväll.
Tusenbröder kom hem till mig idag, men jag anar att det är just den delen som jag nu har sett två gånger redan. Så typiskt, jag vill ju se dem allra första avsnitten. Ligger o suger på allt om min buske också, den kanske man skulle se ikväll. Denna vackra Ola, jag blir tokig.

I helgen har jag nästan spikat klart alla golvlister har kvar två snuttar och en vägg. Känner mig oerhört duktigt och stolt, alltså det är ju inte jättesnyggt med det är okej. Man måste ju inte gå och syna i skarvarna. Helheten ser iallafall hyffsad ut. Tvättat lite kläder och bäddat rent har jag också, diskat och slängt skräp, dammsugit (lånade syrrans dammsugare), den står fortfarande kvar här. Tänkte göra klart listerna imorgon o dammsuga upp sågspånen. Det finns en plan om att lägga upp blomgardinerna också, symaskinen står uppe hos syrran. Jag har också bytt gardiner i köket, från änglar till bin, det blev bättre. Det är riktiga sommargardiner som flyger i vinden, det tycker jag är vackert. Jag fick lite krupp på änglarna för dem var för korta, måste fixa till dem änglarna, förlänga med annat tyg eller liknande.
Så det har varit mycket fix i hemmet. Tänkte gå en lång promenad i lördags, men det hann börja regna och då tappade jag helt lusten o började såga lister istället. Idag blev det däremot 40 min upp till balltorp, städade salongen och gick hem igen. Hade givetvis lust att åka till fysiken idag och gå på aerobic klockan sju, men men, orken tog tyvärr slut. Får se om jag pallrar mig i väg i veckan istället. Funderar ganska starkt på att cykla till jobbet imorgon, ta med ombyte bara o tvättservetter. Det ska inte blåsa så mycket och det är viktigt. Då får jag ju rejäl träning både dit och hem. Cykeln känner sig nog lite bortglömd i källaren nu när det har regnat så och moppen har stått för merparten av transporterna. Vi håller tummarna för cykling imorgon då.

Igår var det ju EBBA & DIDRIK, det missade ni väl inte. Del 4 av 9 Jag har letat överallt efter Philip, men han är ingenstans. Han lovade att vänta på mig. Philip, var är du?"
Philip dyker helt plötsligt upp och man vill så gärna att Ebba ska bli glad, hon har ju letat och längtat så efter Philip. Men hon blir så arg på honom, för att han bara försvann. Han har varit hos sin kusin och Ebba blir svartsjuk och surar till rejält. Sätter sig i kojan och spelar dataspelet hon fick av Mårten, demostrativt. Philip suckar bara och tycker att Ebba ser arg ut. Sorgliga Mårten sitter hemma i sitt rum alldeles ensam med alla sina prylar, när Ebba ringer o ska tacka för presenten låter det som hela huset är fullt av kompisar, men det är bara ett bakgrundsljud Mårten har på. Ebba blir bjuden till den populäraste tjejen i klassens kalas, bara för att hon känner Mårten.
Ebbas mamma vill åka till Spaninen, men ingen annan i familjen är speciellt sugen på det. Ebba kan tänka sig att följa med om Philip får följa med. Didrik lyckas såra Tova, eller är det Tova som sårar sig själv genom att anta en det ena och det andra. Didrik är mest tyst hela tiden o mumlar ja o nej.
 Bild lånad av:
http://www.geocities.com/en_sida_av_johan/ebba_och_didrik.html

Efter Ebba och Didrik var det bara att ladda om till Sommarkrysset. Erik Segerstedt öppnade starkt, och ja, han ser ju förbaskat bra ut på ett vanligt sätt, och han sjunger faktiskt riktigt bra. Städade till hans skiva igår, det gick utmärkt. Maya var rätt så bra också, och Gessle helt okej. Däremot var jag inte så förtjust i Kristoffer och Mikael Wihe, neee. bort bort bort. Jag löste första ordet för mamma, hon ringde som en galning hela kvällen. KORTLEK blev det, det andra ordet fixade mamma själv MARINAD, jag brukar inte skriva upp svaren utan försöker ha allting i huvudet. Måste öva upp mitt minne, det är helt uruselt, det går inte så bra om man har tänkt bli flygledare.
image23 
http://eriksegerstedt.se/  lånad av erik. hi hi. fin han är. Skrev mail till honom idag. Krama


Efter Sommarkrysset kastade jag mig över fjärrkontrollen o zappade mig vidare till Vickans kalaskonsert. Inspekterade Johan Sandklefs insats, såg ju helt okej ut. Men jag föredrar honom i långbyxor istället för capribyxor. Å Måns, GötaPetter vilken röst han har. Han är ju så bra, den utstrålningen, hans ögon smälter isar. *dreggel*
Han gjorde en väldigt fin början i Carolas o hans duo.. Sen kom Carola och förstörde hela låten. Är det ingen annan som hör?! Hon kan ju inte sjunga, har hon nånsin kunnat, jo kanske en gång i tiden, men idag sjunger hon inte. Hon bara vrålar och wailar, det låter bajs. Jag kunde inte höra en enda ren ton, och Måns röst hördes knappt.

Idag är det fattigare utbud på tvn, ska nog snart lägga mig i sängen och chilla lite. Hade tänkt göra en ansiktsmask, men det orkar jag ju inte börja gegga med nu, får ta det i veckan.
Kom däremot på att jag hade missat livräddarna i tisdags, fy skäms på mig, hur kunde jag.
Kollade på www.svt.se där lägger dem ju ut alla programmen så man kan se dem i en månad efter det att dem gått på tv.   http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=61081&from=program_ao Del 3 var det i tisdags, när dem fick SALSA-larmet. Bosse som fick hjärtinfarkt på innebandyn, väldigt dramatiskt och gripande program, sen var det brand i lagerlokal för kakel och röklukt i trappuppgång, men det var bara en gammal tant som hade bränt sina bullar, hi hi.. brandmännen var så gulliga. Även en svan som hade frusit fast i isen, fast det hade den inte, men den var lite skadad o flög i väg när dem oranga grodmännen begav sig ut i vattnet. Dem var nog ganska glada att slippa bada, för det var iskallt mitt i vintern. Jag efterlyser fortfarande Livräddarna på DVD båda säsongerna.

Vad händer i veckan?
Imorgon måndag, jobb i oljehamnen, förhoppningsvis cykelburen transport då.
skulle gärna velat gå på Lars Step up pass på fysiken, men det är inte basic och det är klockan fem så lite knappt om tid.
Tisdag, jobb i oljehamnen, inget annat planerat. Men det kanske blir lite styrkeyoga på fysiken halv åtta. Fast då får man programera videon, det är ju Allsång på skansen.. hmm inte så mycket att spela in kanske, och Gilmore girls, men det hinner jag ju hem till och inte glömma Livräddarna 22.35!!!
Onsdag inget annat än jobb inplanerat, finns dock ett dubbelpass på fysiken som jag är lite sugen på Aerobic kvart i sex och Pilates efter det. Mmm låter riktigt mysigt.
Torsdag, jobb såklart och sen på kvällen ska jag o "Makane" åka till Borås och kolla på Martin Stenmark och Date, det blir nog lite dans också.
Fredag, jobb och sen blir det Liseberg på kvällen, Date spelar på polketten, så då ska det dansas. Henke ska ju sluta, så vi får suga musten ur honom innan han lämnar.
Lördag hoppas jag på fint väder, är lite sugen på att åka ner till Åsa och sola på den fina stranden och kanske bada lite. Sen är det Date på Åsakalaset på kvällen. Jag och "Makane" var där förra året, det var himlans kul. Dansgolvet gick sönder och det kryllade av linedansare och strömmen gick också. he he. stackars killarna.
Söndag, ska göra ett nytt försök på Aerobicen på fysiken som jag inte kom iväg på idag.

Nu börjar allvaret i oljehamnen, jag är ensam och ska klara av allt. Känns lite i magen. Men det går nog bra.
Nu mot tandborstning...
Hej Svejs

Äntligen helg!


Idag är det faktiskt fredag den trettonde.
Utvärdering av otur...hmm lite på morgonen när jag försökte väga mig bara, det var ju dumt.
Annars, har jag inte råkat ut för några olyckor direkt.
Solen sken tillomed lite idag, fast varmt var det ju inte.
Lagom mycket att göra på jobbet. Fast nu börjar allvaret nästa vecka, då blir jag nästan ensam och ska
försöka hålla oljehamnen flytande i tre veckor...
Ikväll sitter jag barnvakt för syrrans stödbarn, nu har dem äntligen somnat och det är tyst o skönt här.
Har även varit på en liten avskedsfest för en kompis som ska åka till usa och vara aupair.
Imorgon har jag ambitioner att gå en låååång lång promenad på morgonen, minst en timme, jag ska gå så långt jag kan. Fast med strumpor, barfota i joggingskorna var ingen hit. Vill inte ha tusen skavsår igen.
Sen kanske man skulle städa av lite hemma, flukta lite i matteboken. Jag ska nog ta och göra mig en god jucie på all min gamla frukt jag har i kylen också, det är på tiden. Hoppas den blir god, apelsin, äpple, päron och vattenmelon. Annars är det ju lördag imorgon, och då banne mig ska det vara Ebba och Didrik och jag ska sitta som klistrad framför rutan. Det blir även Sommarkrysset för min del, Erik Segerstedt ska vara med och han är ju lite söt och bra. Testar förtillfället mitt trådlösa bredband, det funkar ju ypperligt. Jag sitter uppe hos syrran med min laptop och surfar på mitt egna bredband. Coolt alltså. Samtidigt som jag kollar på skitiga jobb och chattar med en brandman på msn, kan det bli bättre än fredagkväll ;o)

Nä, nu får det vara färdigbloggat för idag, känner mig lite trött. ska bli skönt att få lägga sig i sängen o sova sen. längtar lite. kram

Var är min eld?

Regnet knackar på mina fönsterrutor, men det är inte välkommet in till mig. Stanna du där ute, du blöta, kalla regn.
Jag saktar alltid ner i svängen vid ivarbergsmotet, på cykelbanan, där jag krockade med min cykel med en annan cyklist en gång. Jag saktar alltid ner där och kör långsamt förbi med moppen innan jag drar gasen i botten och låter däcken tränga undan vattenmassorna som lagt sig på den alldeles för mätta asfalten.
I hjälmen har jag blippbloppkonsert och Sista mannen på jorden hjälper mig hem, tröstar mig i regnet, uppmuntrar mig att fortsätta. Jag nynnar med, det är ändå ingen som hör för regnet smattrande och bilarnas vrål.
www.smpj.tk
Jag lät alla kläderna falla, blöta och kalla.
Ställde mig i duschen och lät det varma vattnet skölja över mig.
Jag stod där länge och värmde mig.
Lät kroppen slappna av medan jag långsamt höjde värmen.
Blundade och njöt innan jag virade in mig i handduken.
Duschfrossan mötte mig innan jag fick på mig alla kläder.
Varma kläder idag.
Jag letade som besatt efter någon slags eld, vad har jag lagt mina tändstickor.
Vad har jag gjort av dem?! Tillslut hittade jag en tändare i min väska.
Tände två värmeljus på bordet och mös.

Sitter och läser inledningen till min mattebok, jag är lite sugen att börja tjuvräkna lite.
Men samtidigt fick jag sån lust att sjunga, ska nog ta fram gitarren och dra en truddelutt.


Är det höst nu eller?!

Var tog sommaren vägen? För det är väl höst nu. Stormen viner, gråa moln verkar ha parkerat över Göteborg, till och med havet var fult brunt idag. Blev aldrig varm efter att ha åkt till jobbet, det var kallt inne också, bara 18 grader. brr. Tog aldrig av mig tjocka tröjan.
Jag kan ju inte säga att jag jobbade ihjäl mig idag.
Bråkade lite med en recifaktura, pillade lite med en annan, registrerade lite bokföringsordrar, räknade klart underlagen för statistiken, fick iväg preem o shellfakturorna, och konstaterade att jag hade gjort världens tabbe förra veckan, hade glömt att ta bort momsen på preems råolja. woops. inte bra. fick göra en kredit idag.
Sen fixade vi lite nya etiketter till pärmarna. Försökt läsa lite "Emma", min engelskabok, på lunchen.
Fick så himla ont i huvudet i slutet på dagen och kände mig helt snurrig och yr när jag skulle åka hem.
Men hem kom jag ju, skulle egentligen tankat på vägen hem, men jag ställde moppen o gick in en stund och åkte iväg efter att jag hade avverkat ett dubbelavsnitt med Glamour. Tog en tur på Netto också, dem hade billig brämhultsjuice. mums. Köpte ananas/grape och apelsin/jordgubbe, den har jag redan slurpat upp.

Jo, just det. Jag lovade att jag skulle berätta om salsan. Igår var det också höst, det blåste som sjutton o ösregnade i Mölndal, men faktiskt uppehåll i Göteborg. Skönt.
Det var ganska så roligt att dansa salsa, roligt och lite svårt. Det är ju en härlig dans, härlig musik. Men kroppen hänger inte riktigt med, hade gärna bara velat kunna så där automatiskt, utan att behöva lära sig.
Vi får väl se om jag vågar mig dit någon mer gång, kanske med Makane, vet att hon var sugen på att testa också.

http://www.adrianasdansskola.com/ (Hon som hade salsan på liseberg)

Ja, idag var det Krafttag på fysiken, orkade jag ens fundera på att jag skulle gå, nepp.
Det blev Sommartorpet med Ernst istället uppe hos syrran, för min moster o morbror var där.
Fick 300 spänn i försenad inflyttningspresent..hmm av min moster. Hon är ju snäll, men det känns lite konstigt.
Inte så att jag inte behöver pengar. Det finns tusen grejer jag behöver köpa. Typ gröna växter till fönstret, olja till moppen och träpersiener till fönstrena. Finns mycket jag skulle kunna tänka mig göra med lägenheten om jag fick den i första hand. Byta ut dem äckliga fönsterbrädorna t ex.
Sen ska gardinerna fixas.. eller bytas.. hm jag kanske ska byta. Dem jag har nu är fina, änglar, men dem är för korta. Kanske ska sätta upp mina bigardiner...undra vad dem är nånstans. hmm *klia i huvudet*
Sen ska blomgardinerna läggas upp, dem som hänger mellan rummet o köket.
och golvlisterna... om jag bara visste vad jag kunde få tag på 15 mm vit kvartstav. Kanske ska åka förbi silvan och k-rauta på vägen hem imorgon.

Nu ska jag snart se på Skitiga jobb, sen slocknar jag nog i sängen.


Fluff, Tower och Salsa

Hade nog tänkt att fortsätta skriva på gårdagens blogg igår, men så blev det inte. Gick in för att slappa totalt på min första semesterlördag. Drabbades dock av svåra magsmärtor när min kvinnlighet gjorde sig påmind, man blir alltid så himla glad när man känner denna välbekanta smärta...inte.
Satt mest och pillade i datorn, och då brukar ju tiden gå fort. Satt o väntade helt i onödan på Ebba o Didrik, som inte kom igår pga live earth galan, svt sände 22 timmar med konserter över hela jorden. Kolla lite, men blev lite trött på musik efter ett tag. Hade velat se Maria Mena o som tur var hittade jag henne på nätet. Gick dock miste om Enrique och red hot chili peppers...
Inte blev det så mycket städat här heller, men jag diskade lite och bäddade sängen iallafall.
Idag är mitt mål att packa upp rustaväskan med nytvättade kläder sen i onsdags.
Hur blev jag så här slapp och trött?! får nog skylla på regnet.

Nu är jag iallafall redo för en eftermiddag med salsa på Liseberg, syrran har fixat håret, nu är det superfluffigt och utlockigt, jag är nöjd. Återkommer förhoppningsvis med mer detaljer om salsan när den är avklarad.

Slutligen skulle jag bara vilja tipsa om en helt underbar webbkamera, från Kolmården, Tigerworld.
http://www.webbkameror.se/tigercam/index.php
Jag tyckte iallafall att det var enormt roligt att sitta och kolla på när tigrarna sprang omkring i djurparken och busade med varandra, oftast ligger dem ju bara o latar sig. Men riktigt bra webbkamera alltså.
www.webbkameror.se finns massor med olika webbkameror samlade. Himla bra sida!!!
 Tigrarna gillade webbkamerorna, fast dem trodde att det var en tuggleksak.. he he
bild lånad av www.webbkameror.se/tigercam/index.php

Nu ska jag spela lite Tower o se om jag kan få en felfri omgång, lycka till mig själv!

image15
Bild lånad av; http://www.stockholmtown.com/templates/PageWithList____8378.aspx?epslanguage=EN

Firefighters alltså, vilka killar.

Idag sov kola till nästan elva, det var oväntat och skönt och säkert välbehövligt. Jag har känt mig lite öm i halsen och anar en liten förkylning i skuggan av allergin som trilskas lite idag trots ihärdigt regnande.
Så jag startade dagen med lite förkylningsbrus för säkerhetskull och lite lugn frukost framför datorn, hmm fast jag vet ju att man bara ska äta när man ska äta och inte hålla på och distrahera sig med så mye annat.

Jag glömde ju slänka in en liten gullig nyhet som jag hittade igår på aftonbladet, klippt och skuren för brandmanstokiga kola. Här kommer den.
http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,1113540,00.html.
Ta med punkten så slipper ni reklamen ;o)

Jag drömde inatt att jag skulle koka spagetti i mitt kök i en kastrull såklart, satte på kastrullen och gick därifrån, typ till min mor som just förtillfället i drömmen bodde i samma hus som mig, fast i en annan lägenhet.
Jag satt där och kolla på TV och glömde helt av mitt matlageri, tills jag kände att det luktade bränt, det hade väl gått en halvtimme kanske. Jag rusade tillbaka till min lägenhet, famlade med nycklarna och mobilen, tänkte ringa 112, helt plötsligt var dörren öppen och jag smög mig in, försökte känna värmen och lukten. Jag var mest orolig över min kära dator, skulle datorn klara sig. Helt plötsligt var min lillebror i köket, han hade känt lukten och sprungit ner.. från vad vet jag inte, men kanske från syrrans balkong som ligger ovanför mitt kök, ganska ungefär där min mors lägenhet skulle ha legat. (mina drömmar är inte direkt logiska) Han hade iallafall dragit bort kastrullen med en svart bränd klump av spagetti i grevens tid, han hade nog bränt sig lite också. Jag frågade om någon hade ringt brandkåren och jag fick ett vagt svar. Men det dröjde minuter och ingen brandkår kom, jag såg ju ändå fram emot att ha ett gäng branmän med i drömmen i min lägenhet. Men det visade sig att det var syrran som hade ringt till en brandmans fru...fast hon är egentligen polisfru.... (på riktigt) och hon sa att det var ute på utryckning.
Fasen, jag fick inga brandmän, för sen vaknade jag nog. Minns inte mer.

Sensmoralen i drömmen; laga inte mat och gå ifrån!
och jag måste måste måste skaffa mig en brandvarnare snart.

 Hade ju inte varit fel att få besök av honom.. he he
Vet tyvärr inte var jag har lånat den här bilden ifrån, jag har en mapp på datorn med massa brandmän i. *dreggel*


I'm singing in the rain

Nu har regnandet gått över min toleransnivå, precis så som det blir när man är övertrött.
Man tar bara på sig stövlarna reflexmässigt. Regn har nu mera blivit det vanligaste vädret i Göteborg och är det uppehåll, är det en glad överraskning. Jag hade tur idag till jobbet imorse, det var ju fint väder och ganska behaglig värme. Solglasögonen åkte tillomed på när jag begav mig till hamnen. Men sen när jag skulle åka hem kvart över fyra, då öppnade sig himlen fullkomligt, det vräkte ner, öste ner, helt sjukt mycket.
(det är faktiskt sant, det händer att jag ibland börjar sjunga när jag kör moped, typ när det regnar..."I'm singing in the rain, la la la". annars har man fått lära sig av sina misstag, att man måste hålla munnen stängd mest hela tiden...gäller vid mopedåkning och cykling.)
Jag hade på mig, mina vita skor, jeans, fin blues, varm tröja, skinnrocken med tappad knapp, svarta regnbyxor, samt min rosa regnjacka. Jag kände mig ooootroligt snygg. Trots detta påpaltade tillstånd lyckades ändå några droppar regn leta sig ner mellan mina bröst och jag rös, visste inte om jag skulle skratta eller gråta.
Åkte förbi dagiset och slängde skräp, stängde av diskmaskinen och tömde kylen...för nu ska förskolan stå stängd i fyra veckor. Idag började min semester faktiskt, tro det eller ej. Jag känner glädje, lycka och lättnad.

Kände mig lagom nyduschad när jag kom hem och då var klockan tjugo i sex, jag hade inte många minuter på mig att springa bort till hemköp och hämta ut mitt skrymande brev bestånde av min nya mattebok.
Öppnade den här hemma och kollade på talen, och jag fylls av någon slags nyfikenhet och glädje som jag kände i lågstadiet när allt var lätt. Det här är inte lätt och stora krokodiltårar kommer nog rinna i den boken.
Satte näsan i bladen och drog in doften av ny bok. Det luktar gott.

Jag är olycklig över att jag fortfarande inte har lyckats lokalisera min mobildatasladd, jag förstår inte var den kan vara. Om jag bara hittade den hade jag kunnat slänga in så mycket trevliga bilder här.
Jag får helt enkelt leta imorgon.

Lördag imorgon och regn hela dagen. Det betyder att man får lov att sova tills man vaknar. Sen har jag inte ett jota planerat. Men jag tog med mig lite statistik hem så jag kan göra färdigt underlagen, läsa matteboken, spela tower kanske, träna yoga o pilates. Städa kanske och kolla på film. Ja, jag får nog dagen att gå.
Sen får ni inte glömma, det är Ebba och Didrik imorgon och Sommarkrysset.

Natti natti alla blötdjur och glöm inte gummistövlarna!

I'm a Sniffer

Jo, det är sant. Jag är en luktare, älskar att lukta. Men idag när jag kom ut från min lägenhet möttes jag av en välbekant odör i trappen. Det var min granne som precis hade avlägsnat sig och kvar i trappan hade hon lämnat luktspår efter sig och det luktade inte gott. En blandning av cigarett, hårspray och parfym tror jag. Det är så vidrigt så att luftstrupen nästan drar ihop sig.

Bild lånad av; http://duve.katrineholm.se/program/spit/projekt4_05/Hemsidan/utseende_test.htm

Här kommer Kolas lista över äckliga lukter:
1. Oljehamnen + Rya verket...svavel och ruttet ägg.
2. Cigarettrök
3. Fis och bajs
4. Bränt o brunnet
5. Rutten mat

För att balansera denna lista med äckliga lukter måste jag även presentera dem godaste dofterna.
1. Nyduschad kille
2. Nybakat
3. Sommarregn
4. Blommor
5. Nytryckta böcker


Bild lånad av; http://www.prinsgatan.se/Images/Skicka/blommor38-crop.jpg

Det kanske inte är så många som känner till att jag är Sniffer, som kanske inte har sett mig när jag på väg till jobbet sniffar in så mycket frisk o härlig luft i nosen så jag blir alldeles yr o härlig. Eller när man hittar en vacker kille som luktar gott och man vill bara tejpa fast näsan vid hans hals eller nåt liknande.
Idag luktade det regn och lite mördarsnigel ute när jag åkte till jobbet.

Klarade mig någorlunda från jobbet på vägen till förskolan, men det blev vattenskoter när jag skulle åka till Oljehamnen, uscha, jag blev så våt, hade en jättedålig regnjacka, den får jag nog ta och slänga. Den läckte in massor. Idag gick bokslutet och jag satt kvar och jobba till 18.00 med min kollega. Vi fakturerade och fixade och trixade. Mycket att göra, men hoppas jag kommer iväg lite tidigare imorgon så jag hinner hämta min mattebok på hemköp innan posten stänger.
Jag var ganska trött idag efter jobbet. Har varit uppe hos syrran en stund och fått naglarna målade, så nu är jag så fin så fin, med rosa pärlemo o silverglitter o stenar. Hoppas det håller till på söndag när jag ska gå på salsakurs.
Imorgon är det sista dagen på förskolan innan semestern. Det ska bli helt underbart. *Njuta av varenda minut*

Prognosen ser ju inte så ljus ut vädermässigt, det ska fortsätta regna dem närmsta dagarna.
Ärligt talat, jag drunknar nu, det får räcka med regn. Jag behöver sol, tack.

Idag fick barnen pitabröd igen, dem äter liksom inte det så bra, och det är svårt att stoppa grejer i brödet för då går det sönder. Inte riktigt dagismat känns det som. Sen var det kebabflikar, det såg ganska snuskigt ut. och en stark sås och ris. Väldigt udda mat att servera till barn. Dem hade nog blivit mycket gladare om dem hade fått köttbullar och makaroner. Imorgon får dem potatisbullar och blodpudding, det är inte heller någon favorit bland barnen.


Ropa inte hej förrän du har kommit till jobbet.

Idag levererade vädret ett gammalt kärt ordspråk till mig.
Precis när jag med glädje utropade inne i mitt huvud, åh äntligen uppehåll,
kände jag dem första dropparna regn på min kind. Ha ha ha, ropte vädret.
Ropa inte hej förrän du kommit över bron....
Det var ju ingen idé att dra på sig några regnkläder, det är så kort väg till jobbet,
och jag blev som tur var inte så jätteblöt.

Allt var lungt och skönt på dagiset, bara sex barn.
Hade lite strul med Manpowers tidrapportering, så jag fick ringa och fixa det.
Dem fick chicken nuggets idag, klibbris och currysås..
Det gick snabbt o diska idag iallafall, åkte från jobbet en kvart tidigare.
Men det var som alltid mycket att göra i hamnen, drunknade i arbete, och imorgon går
månadsbokslutet, så får se hur länge jag måste jobba imorgon.

Det var några riktigt mörka moln som hotade på vägen till jobbet, såg ut som riktigt arga åskmoln, men någon åska blev det ju aldrig tyvärr. Annars är jag ett big fan av åska, älskar när det mullrar o blixtrar, bara det håller sig på lagom avstånd. Har alltid haft en dröm om att få älska i åska, i ett riktigt åskoväder, ligga i armarna på min älskade, så magiskt.

Alltså onsdagar är dötråkiga tvkvällar, det är inget som är direkt värt att se på tv, man bara slötittar lite på när leila bakar och sen på skitiga jobb. men inget som man blir direkt upphetsad av. fast det är klart man skulle ju kunna göra annat, som att läsa en bok, eller gå ut på en promenad istället för att kräva ständig underhållning från TVn.
Nu får det ta o vara bra med blogg idag. Godnatt

Vattenskoter till jobbet

Idag kan man väl säga att det har regnat lite grann, mest hela dagen, känns som två dygns ihållande regn utan uppehåll. Som tur var klarnade det upp lagom till att jag skulle åka hem från jobbet vid sextiden.
Ingenting känns lika roligt när det regnar, det är blött o eländigt o ganska oskönt.
Men jag försöker verkligen att inte dras ner av vädret och klaga för mycket, bara ett litet lätt konstaterande.
Det regnade så mycket att det läckte igenom regnkläderna, iallafall när jag åkte till jobb nummer två.
Dessutom hade jag glömt passekortet hemma, så det var bara att köra hem o hämta det när jag var klar på dagiset. Tänk om man kunde tänka på allt med en gång.
Jag kom iallafall upp ganska tidigt idag, men jag orkade faktiskt inte traska ut i regnet, hade ju lovat mig själv att jag skulle göra yoga eller pilates då istället. Men jag förstår inte, min kropp är inne i en svacka.

Barnen fick makrill och potatis och spenatsås med kokta morotstärningar till lunch idag, spenatsåsen var inte jättepopulär. Jag kan förstå dem, var det nåt jag avskydde i skolan så var det spenatsoppan med ägghalvan i. Blääk. Men makrillen var god. Smakade lite.
Dem hade fått en jättestor båtbana av ett av barnen på dagiset, som dem lekte med i regnet, jag var tvungen att gå ut o ställa mig lite o kolla på dem när dem lekte.

Det hade regnat så mycket och så länge, att vägarna inte svalde mer vatten, det var centimeterdjupa vattenpölar hela vägen till jobbet, och jag körde försiktigt med moppen, har inte det bästa fästet med mina små minidäck, så rädd att få vattenplaning eller bara halka i en sväng. Vattnet sprutade åt alla håll när jag kom, ungefär som när vi var ute o åkte vattenskoter, det fick mig att le lite grann, trots att jag kände hur mina byxor började bli fuktiga av det ihärdiga regnandet. Jag var så blöt när jag kom fram till jobbet, fick torka av mig i ansiktet och dra av mig nästan alla kläder. Hade som tur var väldigt mycket kläder på mig, så det blev linne o klänning. funkade bra.

Det var ganska akut att få ut inbjudan till den årliga golftävlingen dem brukar ha i hamnen. Spenderade två timmar med att klistra på adresslappar på ca 90 kuvert, samt stoppa i inbjudan o anmälningslapp, slickade alla 90 kuverten och drog en lättnad suck när jag äntligen var klar. orkade inte ta nån fikapaus.
Samtidigt hade ett utskick gått ut via mail, och strax efter ringde telefonen och folk undrade om det var tisdag...eller om det var var onsdag den 12 september. Det klassiska underbara veckodagsfelet hade uppstått.
Visst var det 12 september men onsdag, inte tisdag som det stod i inbjudan. Attans attans attans.
Två timmars arbete gick rätt ner i papperskorgen, breven kunde inte skickas ut, och i samma ögonblick beslöts att inte skicka ut några papperskopior, utan bara sköta korrespondensen över mail. *suck*
Jag kunde nog gjort något vettigare med min tid, med tanke på att jag har häcken full så fort jag sätter min fot där, finns hur mycket som helst att göra.
Jobbade över idag med en kollega, till kvart i sex. *suck* vi satt och försökte pussla ihop varuhamnsfakturorna, så många båtar o samlaster... det är rena detektivarbetet. Bokslutet går på torsdag, så det är lite bråttom, mycket att göra innan dess.

Jag var ganska trött när jag anlände hem, men det hade spruckit upp och jag slapp ha på mig massa äckliga regnkläder, mina fina dyra skinnhandskar hade blivit helt pisseblöta, hoppas dem inte blir förstörda nu.

Låg o slumrade till allsång på skansen, men såg allt en glimt av Per Gessle och Måns..
Sen var det Gilmore girls. När jag satt inne på toa blev jag helt förstörd, för jag hade tillfälligt glömt att gilmore har ny sändningstid nu klockan 21 istället för 20 - som det alltid har varit så länge gilmore har gått. Så jag blev lite förstörd när jag trodde att jag hade missat. Som tur var kom minnet tillbaka och jag slängde mig i soffan, för ytterligare en timme TV, nu lite vaknare.
Idag glömde jag inte heller att dreggla över mina kära brandmän på Solna brandstation. Dem är så fina.
Idag var det där gulliga avsnittet. Först när dem är på väg till bilbranden tror jag och en liten bil stannar mitt i vägen, för den tror att brandbilen ska komma förbi. Då säger brandmannen, -Snälla söta. hi hi, så gulligt. Dem är så ödmjuka. svär inte o så.
Och sen vid bilbranden så ropar en av brandmännen på polisen, det låter också så himla gulligt.
--Polisen, vi vill inte ha några barn på parkeringen.  :o)
Och då springer polisen dit och pratar med ungen, som hoppar iväg med indianhopp från bilbranden, så jäkla härligt fångat.

Bild lånad av www.svt.se
Måste bara slänga in en liten brandman här idag också. hi hi.

Åh, jag måste gratulera mig idag till min första kommentar. Tack, Makane. Du är en pärla. Fick lite dåligt samvete för att jag inte skrev någon till dig. Just det, höll på att glömma en fruktansvärd nyhet som jag fick idag, ungefär när jag höll på att slicka kuvert som bäst. Henke ska sluta. Date söker ny Gitarrist. Det här är en katastrof utan dess like. Vad ska man ta sig till?! Det finns ju inget Date kvar nu, bara stackars lilla Jan. Hmm
Varför, varför, varför. Vi måste ha svar o bra andledningar. Vad ska han göra nu, för han kan ju inte börja spela gitarr i nåt annat band, nä. *suck* Eländigt alltså.


Bild lånad av www.d8.nu
Henrik längst fram.

hmm jag skulle nog stannat kvar i sängen idag

Idag kände jag mig väldigt gnällig o grinig. Allt gick fel.
För det första var jag för trött när klockan ringde tjugo över fem.
För det andra hörde jag hur det smattrade på rutan och kände inte alls för att gå ut på en promenad,
så jag somnade om en stund. Gick såklart upp alldeles för sent eller hur det var. Tiden gick helt plötsligt
väldigt fort efter sju, fastnade lite framför datorn. ja ja. Det gjorde väl inte hela världen att jag kom till jobbet halv nio, hade säkert massa komp att ta ut. Bara sex barn på dagis och tre fröknar, gick o beklagade mig för min favvofröken ett tag. Jo, så när jag skulle ut o starta moppen, var den alldeles sur o tvär, ville inte alls starta.
Det regnade fortfarande så jag fick så snällt dra på mig regnkläder. Ville verkligen inte ha på mig några andra skor än mina "finskor" på kontoret. Så det blev regnbyxor o finskor. hmm inte världens bästa kombination.
Men whatever. Jag hade svårt att hitta några kläder som jag ville ha på mig idag, inget kändes riktigt rätt och bekvämt. tyckte mest att jag såg ut som en brun mördarsnigel.

Iallafall...massa kläder på mig, regnkläder, finskor o en sur moppe som inte vill starta. Fick tillslut igång den.
Vi hade nog kört slut på batteriet när vi höll på att starta den igår när vi pillade.
Kom till rondellen vi pedagogen o då ville inte moppen längre, den tvärdog. Jag försökte panikstarta den på plats, men utan batteri var det inte så lätt. Som tur var kom det inte så mycket bilar precis då, så jag drog snabbt in den på gångbanan och började leta upp skruvmejseln som låg i beutyboxen...Det var bara att börjar skruva, visste precis var det var som var fel nu. Han hade skruvat ur tomgångskruven ganska mycket, så jag behövde skruva in den lite mer för att få lite mer tomgång.

Försökte kicka igång min kära lilla vän, men icke, den bara dog när jag gasade. Fjärrstarten funkade konstigt nog så jag tog mig ifrån rondellen tillslut. Blää, inte så glad.

Dagisjobbet gick som sagt smärtfritt, fast jag hade ingen direkt rutin på städandet idag, gick mest runt o velade lite här och lite där. Städade lite i mitt förbrukningsförråd, det blev jättebra. Kul att sortera o flytta hyllor.
Sen var det bara att puttra iväg till oljehamnen, moppen höll hela vägen. Men jag åkte med andan i halsen,
lite nervös för ett till motorhaveri. Den körde lite ojämt, ryckigt och skråligt, hugger liksom. Nä inte så bra.

Hon som jag vickade för förrförra veckan, hade inte gjort något med allt som jag hade lämnat,  inte ens tittat på mina papper eller fakturerat ut några båtar eller nåt. Katastrof, vi ligger massor efter. Förstår inte vad hon håller på med. Tror bara hon sitter o tjattrar hela tiden. Så jag satt o slet till fem med inregistrering av båtar från preem och shell, för att få undan lite. Men det var så många frågetecken, det är det alltid. Och det är bara hon som vet hur man ska göra. Imorgon ska jag repetera lite flex o statistik med en annan tjej. Det blir nog bra. Känner mig ganska säker på det mesta, men lite repetition skadar ju aldrig.
Nackdelen är att man blir så jäkla trött, kommer liksom hem o dör i soffan, nog att man orkar åka o träna då i ösregnet. Nej tack. *suck* Jag önskar att jag hade mer kraft, ork och energi att göra allt det där.
Men om jag somnar tidigt idag, så kanske jag orkar gå imorgon.

Dricker lite gott Vatate som smakar lakrits nu, snart dags att lägga sig i sängen o kolla på skitiga jobb.

Imorgon är det allsång på skansen, och Sen kommer Livräddarna och det ska jag banne mig inte missa, får nog sätta klockan på alarm. Slumrade gott till Sommartorpet idag. Jäsp.
Nä adjö adjö.
image8
Bild lånad från www.svt.se

Ebba och Didrik + en söndagspromenad

 image5
Bild lånad av www.svt.se

Del 3 av 9. "Philip kan inte leva med henne resten av livet.
Han ska leva med mig. Vi har sagt det. Och vi ska alltid tala sanning med varandra."

Nu har jag chansen att se alla avsnitt av Ebba och Didrik igen. Jag såg första avsnittet för tre veckor sen och fylldes av glädje och nostalgi, härlig värme och barndom. Jag har nog inte sett serien sen den senast sändes på tv, då jag var en liten skrutt på 9 år. Perfekt målgrupp då för denna älskade serie. Men andra avsnittet lyckades jag missa som när på några minuter i slutet och tredje avsnittet missade jag också. Jag är så att säga helt värdelös. Nu har jag satt alarm på telefonen till nästa lördag, så nu ska jag bannne mig inte missa den mer.
Jag såg slutet på avsnitt 3, det är det jag minns bäst från min ungdom. När Ebba är hemma hos Mårten, Mårten har låst ute sig o Ebba hjälper honom in. Hans rum är helt fullproppat av teknikprylar och dataspel. Ebba försöker spela, men dör hela tiden. Mårten är lite läskig och slemmig. Han ger Ebba världens sängkammarsnuskblick och jag är rädd att det är SEX han vill att Ebba ska säga när han undrar var Ebba tänker på när hon hör bokstaven S.
Vad tänker du på när du har SN ...Snäckor, Snigel?! Ebba fattar inget, hon tycker Mårten är knepig.
SNY.. vad tänker du på?  Jag vet inte, säger Ebba.
SNYGG...säger Mårten. SNYGG? säger Ebba. Ja, du är det, säger Mårten.
Här finns en jätterolig artikel, där man har intervjuat Ebba, Philip och Mårten i dagsläget. Roligt, Roligt.

http://www.city.se/Nyheter/1.722844

image7
Kola i första klass 1988

Jag vet inte om det är så att det är bara jag som tyckte att jag var lik Ebba när jag var liten. Vi hade iallafall samma frisyr, men verligen inte samma humör. Jag var betydligt mer dämpad och lugn.

Jag vaknade ganska exakt åtta idag, kissnödig. Kunde inte somna om. Varmt och ljust.
Gick upp o satte mig vid datorn och pillade lite. Sen drog jag på mig träningskläderna och gick ut på en promenad. Struntade dock i strumporna, vilket var dumt, för nu fick jag ju skoskavsblåsor över hela fötterna. Dumt.
Struntade i stavarna och pulsklockan. Det var bara jag och Mp3spelaren och nyckeln hem.
Ganska så fint väder, sol och växlande molnighet, fick ta av mig tröjan efter halva vägen för det blev för varmt.
Traskade bestämt och målinriktat, den lite längre sträckan som tar ganska exakt en timme.
Beundrade dem fina trädgårdarna i solängen, fina rosor klättrade längs husväggarna. På busshållplatsen vid kappahl hade någon vräkt ut massa skräp. En häst var ute och travtränade, en dam kom gående med sina stavar utan gummipluttar, en man rastade sin hund och sitt barn som satt i en kärra. En mystisk typ satt rökande o väntade på 753an. Och musiken drev mig framåt, blipbloppen fyllde upp hela skallen.
Väl hemma tog jag en snabb dusch och käkade lite frukost samtidigt som jag pillade lite mer med datorn.

Gråsparvar, är en charmig liten fågel. Jag älskar faktiskt gråsparvar, dem är så himla söta och försiktiga, tar det säkra före det osäkra och är ohyggligt medvetna om allt som händer omkring dem. Lyhörda. Och så fort dem anar oråd så drar dem sig tillbaka till tryggheten.

Nu ska jag ta en tur till Balltorp på min nypillade moped. Ska städa lite.
Hade gott



RSS 2.0