Till en vän :o)

Svar på Isabellas kommentar:
Klart jag jobbar på fredag och torsdag och alla andra dagar ;o)
Ja, jag förstår ju att du har haft megatråkigt på jobbet idag utan mig, men jag får typ ha lika tråkigt imorgon utan dig.
Så vi ses på fredag, helt klart.
(Hoppas "sparrisen" jobbar också. usch vilket smeknamn han har fått, skrutten är ju inte mycket bättre, men det av djupaste kärlek han har fått dem där namnen, han är ju helt klart den snyggaste och charmigaste killen på jobbet)

Japp Detoxen hittade jag i förra månadens Topphälsa, den sidan har jag rivit ur och har med mig överallt, så den kan du få kolla på, på fredag. Idag har jag äntligen fått tillgodose och tillfredställt vissa akuta behov ;o) pust, började bli riktigt kris alltså.
Pöss o kram gumman!

Tvättstugan

Äntligen! äntligen hände det, det var inte en tant som tvättade i tvättstugan breve, det var en KILLE!!!
När jag kom ner första gången, var klockan lite över åtta, och personen hade redan fått in sin tvätt och gått därifrån. När jag kom ner andra gången, hörde jag hur det stökade i tvättstugan och lampan var tänd, innan jag öppnade dörren hoppades jag jättehårt att det inte var en tant utan typ universums snyggaste kille som var där och tvättade.

Och ja, jag hade rätt! ha ha, det var en kille, kanske inte universums snyggaste, för han har ju redan hittat persionifierade i kärlek nr 1, 2 och 3. Men absolut inte ful, vi granskade varandra som man gör i tvättstugan, jag stirrade in i hans lilla akvarium och han tittade ut på mig som en liten fisk, nickade typ hälsande men hade hörlurar med musik i, så några djupare samtal blev det ju inte. När jag höll på att centrifugera, var han klar med andra fyllningen av tvättmaskinerna och gick på samma sätt förbi mitt akvarium och tittade in på mig...ha ha.

Fick världens alla knepiga och härliga tankar i huvudet, vårkär som jag är. Tänkte på allt som kunde ha hänt där i tvättstugan och vi hade varit lite mer spontana och frisläppta. Kollade in hans tvättmedel när jag gick upp igen, tror att vi hade samma sköljmedel, det blåa. Jag kör alltid med outdoor fresh, luktar underbart gott. Tycker min näsa iallafall, har svårt att byta till något annat, har fastat i det blåa.
Nu ska jag ta tag i disken innan jag går ner och hämtar min tyvärr.. säkert blöta tvätt.
Puss och kram på alla snygga killar som tvättar.

Hoj, måste redigera detta inlägg.
Alltså tydligen är jag så, vad man nu ska kalla det utan att använda obscena ord, att jag har börjat hallucinera.
Den "snygga killen" i tvättstugan kom ner när jag vek min tvätt och han hade plötsligt åldrats, från halvsnygg 30plusare till typ 40-50, jag är grymt dålig på åldrar. Det var ju ingen kille, det var i allra högsta grad en MAN. Och även om han inte var helt ful, så var han inte lika snygg som när jag såg honom med dimmig blick första gången jag tittade in hans akvarium. Han hejade när han gick förbi, jag mumlade/pep nog ett hej i förskräckelse och chock som knappt hördes i tvättstugans buller.

Måste hoppa in här igen och tillägga en sak.
Jag och mannen från tvättstugan har byggt upp en himla fin relation nu, ha ha.
Jag var nere och slängde skräp, när jag var klar och gick ut från soprummet, möter jag mannen från tvättstugan IGEN!!! ha ha, konstigt att man vissa dagar bara träffar på samma människor, det måste ju betyda något.
Vi hälsade aritigt som grannar gör. Han:-Hej! Jag:- Hej hej! Sen gick han vidare och jag gick in till mig.
Men jag kände allt spänningen och attraktionen mellan oss i tvättstugan, visst spanade han in mig...eller?!
Nej jag inbillar mig nog, verkligen. Nu avslutar vi det här med mannen i tvättstugan.
Punkt slut, en gång för alla.

Detox dag 2

Motivation: 5 kolor
Inspiration 5 kolor
Pepp: 5 kolor
Humör: Enormt bra
Vikt: -1,3 sammanlagt 2,5 kg på 1-2 dagar shit, fast det är mycket vatten, jag vet. Lite falsk lycka, men det är skönt att se att det ger lite resultat att skärpa sig. Sprängde en viktigt viktbarriär idag också. Yes! hoppas det går lika bra resten av tiden =livet.

Yes, detoxdag 2 har börjat. Har bara hunnit till frukosten, fast nu ska jag ta mitt mellanmål, funderar på om det blir en frukt eller en grönsak.. hmm vad har vi att välja på, melon, plommon, äpple, gurka, avokado...
Sitter just nu och väntar på att tvätten ska torka i tvättstugan så att jag kan åka och träna på fysiken, jag har försökt städa lite här idag, yeah, hör hur disken ropar på mig från köket, men jag måste bara blogga lite, medan jag lyssnar på lite Christer.
Glad, glad, glad...mina komments regnar ju inte tätt, men idag hade jag fått av Elina *lycklig* tack tack tack. :o)
Tänker på stackars Elina som ofta sover dåligt på nätterna, får nästan dåligt samvete för jag nästan aldrig har haft några sömnproblem och kan somna hur och när som helst och när jag sover, sover jag djupt och gott, kan dock vara trött på morgonen, men det beror inte på att jag ligger sömnlös och skruvar på mig, utan för att jag ligger och kuttrar i telefonen till mitt i natten.

8.00 Frukost
Hallonproteindryck, sista järntabletten (skönt), ingen frukt och fibertärning idag, men lite detoxdryck.

10.00 Mellanmål
Mmm god vattenmelon, årets första. Det var länge sen sist, det är så mycket sommar i vattenmelon, köpte en klyfta sådär, den var faktiskt jättegod, och små vita kärnor som det inte gör något om man får i sig. Mums!!!

Forsättning följer...

12.00 Lunch Hallondrink med 2 dl frysta hallon i, så det blev som en kall smothie. Sådär gott.

15:00 Gainomax, innan träningen istället för efter, blev lite knas med tiden. Dumt för jag fick håll när jag sprang på löpbandet.

18.00 Hallondrink + 2 tillägg = Liten grönsallad, bestående av isbergssallad, gurka och avocado, lite citron.

20.00 Ananas. MUMS!!! så himla gott. jag skulle nog kunna leva på ananas.

Träning: 30 min på löpbandet, varav 20 min var intensiv löpträning på 10an kom 3,3 km ungefär, resten gick jag lite och sprang på lite lägre nivå. Typ en timmes promenad i änggårdsbergen. Stegräknaren stannade idag på 16436.
Gött!!!! så ska det se ut varje dag.
(Stackars Elina hennes stegräknare är verkligen dålig, räknar inte alla steg och det är jätteirriterande, det finns massa olika sorter i en mängd olika prisklasser, jag har testat hur många som helst, innan vi fick den här av jobbet för att vara med i stegtävligen, den är grym. Räknar allt! men jag får inte fram några km. Det bästa hade väl varit om man hade haft råd med en sån där som kostar 400 på hälsokosten, den kan man ha på runt halsen den ska räkna allt ändå på nåt konstigt vis, vet inte riktigt hur det funkar)

Detox dag 1

Nu måste jag verkligen blogga. Jag har lyckats fastna i någon annans blogg o läst och läst o läst, inte hunnit med att göra något annat, jag är helt trollbunden. http://tungviktaren.blogspot.com Här adressen till tjejen som är helt fantastisk. Jag är så imponerad och inspirerad och motiverad att ta tag i mig själv nu. Kanonbra kämpat!

Så jag väntar inte en dag till, idag började jag med detox, helt okonventionellt på en tisdag, ja jag vet. Alla börjar på måndagar, jag kunde också väntat till 1 maj, det hade ju varit passande men, nu kör vi. Jag tjuvstartade lite igår, för jag var riktigt duktig med mina sista pulverpåsar, tog ett äpple och nån gratisgrej jag fick på ica, när jag gick till mötet för att jag inte skulle hungra ihjäl och svimma, glömde dock att ta med mig vatten. Fick världens huvudvärk.
Jag var och handla igår på ica maxi efter jobbet. Jag tog ur inköpslistan från lunchpåsen och la den i höger ficka på jackan, för att den skulle vara lätt att hitta. Inne i affären letade jag tusen gånger i fickan efter lappen, men den var pytts väck. Letade i alla andra fickor och i väskan men den var borta. Satan. grr. Då får jag väl improvisera. Dumma detoxgudarna.

Plockade en korg full med grönsaker och frukt, det blev:
Ananas, avocado, blomkål, broccoli, fänkål, gruka, ingefära, mango, melon galia, morot, pink ladyäpplen, purjolök, plommon, sallad, selleri, vattenmelon, vitkål, vitlök, zuccini och två gainomax hallon som jag kan ha när jag har tränat hårt på gymmet. Detta tunga kalas gick på 331,50
Kände i fickan en gång till när jag gick ur affären och då hittade jag lappen.. typiskt. (Tack så himla mycket detoxgudarna)

Inköpslista för vecka 1:
Ananas, banan, katrinplommon, mango, melon, päron, rotselleri,
zuccini, blomkål, broccoli, grönsallad, gurka och morötter.

Jag fick med mig allt utan bananer, päron och katrinplommon. Det blev ju äpplen istället för päron, och banan och katrinplommon är så söta frukter. Katrinplommon gillar jag väldigt mycket, men men, vi tar dem nästa gång. All min mat jag köpte räcker nog för två veckor. Sen var jag på hälsokosten och letade efter ultra clear eller ultra life, men det hade dem inte, så det blev en alhaplus hallon fitmeal istället, frukt och fiber och nya tonidraine detox.
Nu är jag laddad och förberedd. Det är lite tunnt med mat nu första veckan, men det måste gå. Jag har en plan och den ska följas till punkt och pricka. I lunchväskan idag ligger det massa burkar, 1 med hallon, 1 med blåbär, 1 med morötter, 2 med hallonpulver.
Hade faktiskt redan tappat 1,2 kg från igår till idag, men eftersom jag väger mig dagligen vet jag att vikten lätt varierar upp och ner några kilo fram och tillbaka.

8.00 En frukt och fibertärning, 1 glas detox, proteindrink hallon. 1 järntablett (efter blodgivningen) 1 glas vatten.
Torrborstning innan frukost. Skrubbhanskar på sig och dra 40 gånger över varje del av kroppen, underben, lår, underarm, överarm och 20 gånger cirklar på alla leder, knä, höft, armbåge, axel. Huden blir så mjuk när man duschar. Ny härlig rutin!!!

10.00 1 dl hallon, 1 kopp varmt vatten, några klunkar detox

12. 00 Hallondrink och 1 morot, 1 kopp varmt vatten, några klunkar detox.

Yes, nu är det två timmar tll nästa hallondrink med blåbär. Jag är totalpeppad, liten tendens till huvudvärk. Ska nog gå ut och andas lite på lunchen i solen. Jättefint väder. Fyller på här lite senare.
Jajjemen jätteblåsigt men ut och gick en halvtimme på lunchen, mycker bra kola! Såg mig själv i fönster på huset och såg hur jäkla snygg jag var idag. Slarvigt uppsatt toffs, snygga linnet som syrran köpte till mig, det är sådär härligt långt och lite stort så det väckar sig inte tajt och jobbigt, min fina vita kofta och dyrjeansen som satt jäkligt tajt imorse pga att dem var nytvättade, men nu sitter dem lite lösare. Mina "vita" sneakers och solbrillor. Yeah! värsta bruden. ha ha, enda som inte föll mig i smaken var min arg eller solrynka i pannan, eller som ansiktsdiagnoserna skulle säga, leverrynkan..uj uj

 
Japp, mobilbilder. Aldrig lika bra som verkligheten, jag ser alltid beng ut när jag ta bilder i mobilen, det där var tredjekortet som jag blev hyffsad nöjd med. Kolla så fin och sommrig kyrkogården utanför jobbet är. Det låg ett par på gräsmatten och kelade!! Såg grymt mysigt ut, massa avis.
Jag fortsätter med min detoxdag..

15.00 Hallondrink, varmt vatten och 1 dl blåbär

18.00 2 morötter, detoxdricka och vatten, vatten vatten.

20.00 1 Plommon, detoxdricka

Det är alles, ja jag vet, det är extremt lite mat. Men jag är van att vara hungrig och äta lite, kroppen är liksom lite inställd på att jag har min svältperioder, men det ska bli ändring på det, men först rening. Känner mig lätt och ren innuti, lite detoxhuvudvärk bara, men inte så farligt. Sprungit mycket på toa idag.
Skönt att vara ledig imorgon. Jag ska ner o tvätta lite klockan åtta. och sen lite träning mitt på dagen, på eftermiddagen/kvällen kommer en kompis och beundrar min lägenhet, kanske vi kan ta en promenad också, vem vet. Värsta duktiga Kolan idag!!!!
Jag har äntligen läst ut Elinas blogg, pust, det tog några dagar, så nu ligger jag typ 2 dagar efter med Christer på p3, tur att han sparar i 30 dagar, får lyssna lite imorgon när jag ska deklarera och anmäla mig till Tjejmilen.
Jag är bäst!!! ha ha

Detox

Det nya populära sättet att leva och gå ner i vikt. Hittade en treveckorsplan i Topphälsa som jag blev lite sugen på.
Jag vill börja idag, men jag har inte hunnit handla alla grejer, frukt o grönsaker och sånt trams, ska göra det efter jobbet, måste ta en sväng förbi hälsokosten också. Detox är för närvarande lösningen på alla mina problem.

Det är varmt och skönt idag, jättefint väder. Jag vill vara ute i skogen! inte sitta inne på ett kontor. Fast det går ju ganska bra när han är här. :o) Jag hoppades och önskade jättehårt att han skulle vara det och genom uteslutningsmetoden kunde jag nästan ana det också. Mycket riktigt, min turdag. När jag gick och fyllde på vattenflaskan, såg jag att det satt en liten skrutt på hans plats. *Glad* Vågade mig tillomed på en snäll och oskyldig konversation också. Yeaj, så vad min dag gjord...typ.

Annars längtar  man lite tillbaka på lyxjobbet på dagiset, när man kunde vara ute och "leka" med ungarna hela dagen, eller låta ungarna leka och stå i solen och övervaka, eller ta en långpromenad med dem.

Som man bäddar får man ligga

Ja, jag får väl skylla mig själv, blev ju inte alls nyfiken vem min beundrare är som läser min blogg. hm!!!
Ovisshet kan man ju bli galen av, men jag är avslappnad, andas och tar det lungt. För övrigt brukar jag bädda min säng ganska så skönt, sover alltid gott. Fast nu har jag i några nätter känt ett behov att bli omhållen...(konstigt ord), eller att få gosa in sin näsa i någons nacke. Jag vet ju tyvärr att det aldrig är så mysigt när det väl ligger någon där, för då är det bara svettigt och varmt och det är armar och ben överallt och det är alltid en arm som inte får plats och som envist hamnar i kläm och i vägen.

Idag vårregnar det, det luktar underbart, fräscht och levande, asfalten är varm och alla dofter förstärks. Skogen exploderar i ljusgröna färger och det pirrar i hela kroppen. Det är som man väcks till liv på nytt och alla känslor ligger och bubblar som såpbubblor. Jag vill sjunga och springa, leka kurregömma...(vilket konstigt ord egentligen) och jage. Dessutom har jag drabbats av hångelsjukan och lider nu av ett fruktansvärt sug som endast går att dämpa med hångel (vilket jag inte får av någon anledning) och halvt och halvt går att dämpa med hjälp av kexchoklad.

Igår på bensinmacken, satt det en kille i en bil och kollade när jag tankade moppen, så när jag skulle gå in och betala så stack han ut huvudet ur fönstret..-eh snyggt att matcha med hjälmen, hö hö. sa han.
Jag tänkte, han såg inte så pjåkig ut. - Ja visst är det, man måste matcha ju, ska vi hångla?!
Nä, jag sa inte det sista, jag skrek det i huvudet, log och gick in och betalade min bensin 72 kronor tror jag.
Nädå, jag är inte alls desperat, på någe vis. Jag vet tyvärr precis vad som är den stora katalysatorn till det hela, förrutom att man alltid blir kär på våren. Men den som väntar på något gott, väntar väl aldrig för länge och nån gång i år ska jag väl ändå få hångla lite åtminstonde. Hoppas jag.


Kan det inte hända något nu?

Ja, vad som helst, ett oväntat mail från en hemlig beundrare, eller någon som har smusslat ner en postitlapp i min ficka, där det står att jag är söt och undrar om jag vill fika eller vad som helst, nån som kommer förbi och säger hej. Jag känner mig oerhört kär och rastlös och väldigt hångelsugen. Men ingen direkt att vara kär i och ingen att hångla med. Här är verkligen dött. Jag borde verkligen förtjäna att bli lite uppvaktad nu. Öka på pirret i magen. Jag har kollat min mail hundra gånger, på alla möjliga sidor jag har, men ingenting. Inte ens en kommentar i bloggen, jag som skriver så aktivt och fint. Vilka är ni som läser egentligen?Undra om det är jag som ger alla mina sidvisningar, för jag är här tusen gånger om dagen för att se om nån har kommenterat något jag skrivit. Det kanske är så att jag inte alls har några läsare. Ja, det kan vl hända att jag är lite uttråkad just nu. Ahlgrens bilar är slut och jag vill hem och leka med min nya telefon. Gaha! Nu ska jag på toa och se om jag snubblar över någon snygging på vägen dit.


Bara du slog en signal

Igår var jag och köpte en rosa telefon på mediamarkt. Packade upp den jätteförsiktigt för att bara kolla om ljudet var bra i headseten jag hade hemma. Testade med tre, men det var inte okej. Packade ner den och åkte tillbaka till Mediamarkt idag, bytte den mot en Simens gigaset SL370 isället, Sveriges mest sålda telefon enligt säljaren. Yeah, yeah what ever, bara den funkar bra med headset. Det blir nog min enda investering den här månaden. Inga nya dojor, inget playstation, ingen tvättmaskin. Däremot har jag köpt nya hörlurar till min mp3spelare, som inte ska åka ur öronen när jag springer. Så irriterande när det skakar och vibrerar och öronen blir svettiga och man får trycka in dem där snäckorna hela tiden, det gör bara ont och är obehagligt. Så nu har jag såna där som åker in i örat, slurp. Känns nästan som man har lock för örat, men det var jäkligt bra ljud i dem, kändes som jag hade en steroanläggning i hjälmen. Köpte även en armbandhållare till mp3spelaren också i träningssyfte.

En dröm, en fantasi

Jag sögs in i skogen igen och den omfamnade mig med sin varma famn, strök mig över kinden med en solstråle, lyfte upp mig på en gren och lät mig se världen ur ett annat perspektiv, min kära skog. Små harsyrebebisar hade börjat sticka upp ur marken, alldeles nya och färska, vitsipporna hade börjat slumra och slå ihop sina blomblad. Jag trampade lätt på mina stigar idag, upp mot toppen, jag kände mig välkommen. Jag drog in skogen i mina lungor och kände lugnet slo rot i hjärtat. Skogen healade mig, jag fick ny energi.
Jag längtade upp till toppen, till mitt lilla berg, min lilla kulle, där jag kan sitta och titta ner på alla. Jag skulle sitta där och tänka lite, fantisera lite, drömma lite. Och jag drömmde...

 


"Du är så söt när du sover, själv har jag inte fått mig en blund" Bo Kaspers sångslinga klingade i mitt huvud, du är verkligen underbar liggandes där i sängen, så rofylld sovandes, vacker som en dag. Jag hade lite svårt för att se vem du var, min käresta? Christer? min jobbkärlek eller kanske rentav brandis? Vi låter det vara osagt. Jag kysste dig lätt på kinden och trippade ut i köket, jag var för rastlös för att ligga kvar och sova, full av energi att starta dagen. Tänkte att jag skulle bjuda dig på en speciell frukost. Jag slängde ihop en liten deg i tysthet, använde inga maskiner, för jag vill inte väcka dig. Det måste vara otroligt trivsamt att vakna till doften av nybakat bröd, tänkte jag.
"Jag ger dig morgon, jag ger dig min dag" Jag nynnade lite tyst i köket medan jag packade en ryggsäck med diverse frukosttillbehör, kylklamp och jucie, kanske en liten fruktsallad, och mitt nybakade bröd.

Gjorde två fantastiskt goda mackor. Men vad var det för bröd, hm ciabatta, grötbröd, eller grekiskt lantbröd, svårt att säga, men det måste ha varit gott, för det luktade ljuvligt. När jag drog igen ryggsäcken, hade du vaknat av mitt stök och överraskade mig i köket med en kram. På med kläderna, vi ska äta frukost där ute, sa jag och pekade på mitt berg. Du drog på dig lite kläder och sen gav vi oss av, det var fortfarande tidig morgon, kanonfint väder, blå himmel, solen värmde redan i morgontimman. En lätt dimma av älvor dansade över kyrkogården och lekta gömme bakom gravstenarna. Vi traskade raskt in i skogen och jag fylldes av ett varmt och välkomnande lugn. Jag sa hej i smyg till min skog och smekte lätt på ett av träden.

Du lommade strax efter mig och sträckte dig efter min hand, jag drog med dig upp på mitt berg. Efter en liten stund var vi där, det går ganska snabbt att ta sig dit, till den fantastiska utsikten. Det var första gången för dig. Jag la ut ett sittunderlag och dukade upp våran frukost medan du beundrade utsikten, det är fantastiskt att man kan se ända till havet. Jag hade varit uppe i några timmar nu och var ganska så hungrig, så jag mumsade i mig massa frukost och satt bara och mös. När vi hade ätit upp kröp jag in i din famn och lutade mitt huvud mot din axel, sen satt vi och filosoferade över världen och livet en stund. Plötsligt kände jag hur det började pirra i kroppen och jag fylldes av lekfullhet, jag vill leka gömme viskade jag. Sitt här och räkna till 30, så springer jag och gömmer mig. 1, 2, 3, 4....
Jag hittade det perfekta gömstället en bit därifrån, jag hade utsikt över dig när du började leta.

Likt som när man var barn fylldes hela kroppen av härligt adrenalin och det spratt i varenda muskel, det tog dig inte speciellt lång tid att leta upp mig, du var som ett lejon på jakt, som kastade sig över sitt byte, vi föll ihop i en skrattande hög. Gud vad jag älskar livet, Tack.

1 2 3 rött ljus

Kommer emot rödljuset vid ica maxi, faaaan. Jag har glömt pasekortet hemma. Faaan. I en kort sekund överväger jag vilket som är bäst, att komma i tid men inte ta sig in och runt någonstans eller att komma försent med kort. Svängde in och vände, men fastnade vid varenda rödljus, det tog evigheter att rätta till min glömska. Det man inte har i huvudet måste moppen ha i gasen och det gick inte fortare idag än dem andra dagarna, hur mycket jag än drog i gasen. Jag kom försent. *suck* 15 min. Eländes eländes eländes.
Hade så mycket adrenalin i kroppen när jag hoppade in i datorn att jag lyckades slå ut all teknik, så mitt headset hade laddat ur sig?! okej.. snodde ett annat, synkade in det och precis när det ringde, fick inget inget liv i det, gjorde om hela grejen. Pust. Inte min dag idag.


Lever jag?

Undra om man kan ringa 112 och få en ambulans om man har riktigt kraftiga mensvärkar, typ så man behöver få morfin för att inte hoppa ut från fönstret och göra slut på eländet. Vaknade upp halv fem, av en sammandragning/värk, visste vad som var på gång, för brösten hade värkt i flera dagar. Gick upp och tog en värktablett med en gång. Det blev tyvärr bara värre och värre, en av dem värsta. Det gick inte att ligga på något sätt för att det skulle göra mindre ont och jag drog mig för att dra in vetevärmaren i ugnen med tanke på att jag brände sönder fodralet sist. Jag skulle köpa en microvågsugn bara för detta ändamålet. Det gjorde så ont så jag låg/satt/snurrade runt på sängen och kved, gnydde och skrek om vart annat, fast inte så högt så jag skulle störa grannarna. Jag satte på Christer på datorn så jag kunde få lite underhållning under värkarna, över en timme hade gått och det släppte inte. Gick in i badrummet och letade fter starkare grejer, då åkte givetvis mina halstabletter ner i toaletten :o/ Grr, hur kan man sätta ett skåp ovanför toaletten, det är ju givet att det ramlar ner saker där då.

Hittade tillslut en stark panodil som i och för sig hade några år på nacken, fick den när jag opererade min inflammerade hårsäck. 1 gram var det, jippi. Ja, jag vet att det är färskvara och att det finns utgångsdatum på dem, man ska inte äta gammal medicin, men nöden har ingen lag. Antigen det eller fönstret. Kan ju vara så att dem blir godare och bättre med åren precis som gamla fina viner. he he. Tack och lov hjälpte den, efter 20 min kände jag ingenting och kunde äntligen somna in, lagom till att höra folk åka till jobbet vid sex halv sjutiden. Solen hade gått upp och jag borrade ner huvudet i kudden och somnade som en stock. Sov till tio och nu går jag bara runt och myser. Det blir kanske en promenad i skogen, men träningen hoppar jag nog idag, det brukar inte vara någon hit när det blödar och flödar. Jag ska nog faktiskt unna mig en film i soffan idag och kanske lite flygledarspel.

image226

ingen rök utan eld

Men jag fick besök av en brandman ändå och jag tror minsann att jag valde ut den bästa. Vi har pratat på nätet i flera år, kan inte ens minnas när han började skriva till mig i gästboken på lunar och nu äntligen hade han vägarna förbi Göteborg. Efter ett frekvent smsande under kvällen lyckades han hitta hit och jag gick ut på parkeringen och mötte honom, jag lös upp som en sol när jag såg "brandbilen". Alltså inte en stor brandbil, stegbil eller så utan den där lilla som typ brandchefen brukar komma efter i, inbillar jag mig iallafall, jag vet inte riktigt. Det var en vanlig bil fast den var röd och det syntes att den hörde till räddningstjänsten och den hade sirener på taket också. Jag fick åka med en sväng och vi tog en runda upp till Balltorp och ner på golfbanan och vände, fast där var det bäckmörkt så man såg inte ett skvatt. Åkte hem igen och fikade på mina halvt om halvt lyckade blåbär och hallonmuffins.

Jag hade lovat att han skulle få massage, men tyvärr hade klockan blivit lite för mycket, så jag orkade inte med någon massage av en tvåmeters lång brandman, tyvärr :o/ Men klockan sprang på rätt bra när vi satt där och pratade och klockan hann bli ett innan han begav sig till brandstationen för att sova och då stupade jag lycklig i säng också. Nu förstår jag ännu mindre varför den här trevliga killen lever ensam, varför har ingen tjej haffat honom än, han är ju ett megakap. Jag hittade inte minsta fel på honom iallafall, fast jag har mina "om" och det är lite synd att han bor på andra sidan Sverige, sen är jag ganska säker på att folk hade stört sig åldersskillnaden som är hm runt tio år lite drygt, jag vet inte om jag hade gjort det, för han kändes inte "så gammal" ha ha. Det blir väl lite mer utjämnat nu när man är "vuxen". Och varför skulle man egentligen bry sig om vad alla andra tycker?! Kalmardialekten förlikade jag mig med ganska snabbt och den hamnar nog iallafall på plussidan även om den inte är lika charmig som en skön skånska, men helt okej och ganska mysig.

Det kände som vi "klickade" och att vi hade ganska mycket gemensamt, hade svårt att bestämma mig för om han skulle få vara min fina brandmanskompis eller om jag skulle hoppa på honom ;o) Han hade en sån där stor och härlig famn som man bara vill krypa in och gosa och känna sig trygg och härlig i och det där leendet blir man ju helt svag av också. Men vi satt och beundrade mina gamla handnintendospel, tyvärr hade jag inga fräscha batterier så jag kunde visa, blev redigt sugen på att spela syrrans gröna bomblabyrintspel, jag var en riktigt fena på det.

  Det här var vårat första Donkey kong, jag vet inte vem som köpte det, men kan tänka mig att det kanske kommer från våran morbror som var ute och reste mycket. Hoppa över tunnorna som apan slänger ner och rädda tjejen som hänger och dinglar i kroken :o)
 Det här var det som jag köpte i Andorra, "Safebuster" inte alls lika roligt som syrrans. Man ska bara springa och fånga bomber som en idot släpper ner, och sen går det bara fortare och fortare.
   Det är var syrrans "Bomb sweeper" Mycket roligt spel med ett oändligt antal labyrinter som man ska ta sig igenon för att komma fram till bomben innan det smäller, jag hade nog rekord på det här spelet när vi spelade som mest. Jag har räddat det från syrrans ägo och har tagit väl hand om det tillsammans med dem andra två. Vem vet, dem kanske blir värdefulla någon dag, inte för att jag skulle sälja, jo mitt röda kanske, men inte dem andra två.

Maskrosor

Nu är det dags att ta bort nagellacket, det börjar flagna. I gräset prunkar påskliljor och maskrosor som gula små glada färprickar. Jag är hungrig som en varg och det är timme kvar till mat, jag kommer svimma.
Igår var det en bra dag, jag orkade ta mig till gymmet och det var snyggakilldagen, det kryllade av snygga killar som tränade. Dem var bara sådär snygga på ytan med fints svällande muskler när dem gjorde sina bicepsövningar. Jag sneglade lite, men konsentrerade mig mest på mig själv, det måste man, inte tänka på någon annan.
Vad spelar det för roll att jag gör en övning med 2 kilos hantlar egentligen, nästa gång ska jag nog öka till 3 iallafall. Eller att jag får kämpa som en tok för att få ner 26 kilosklumpen som jag ska göra marklyft med. Nä, det är väl bara charmigt, tjejer ska inte vara så starka. Eller att jag inte klarar av att göra riktiga armhävningar utan måste göra dem i bänkpressmaskinen på stången uppsatt på tredje pinnen. Nä, fokus fokus fokus, jag är här för min egen skull och för att träna inte för att ragga killar, så det så.

Idag var det värre. Jag gick ändå och la mig klockan 12, vilket är väldigt tidigt för mig, nu för tiden. Jag sov och sov och sov, hade ställt klockan på åtta. 8 timmar är ju ganska lagom att sova, men det tyckte inte kroppen när klockan ringde och jag gjorde ett nytt försök till klockan nio. Det gick lite bättre, men kroppen var alldeles för trött för att börja fungera, jag gick ett varv i lägenheten och damp ner i sängen igen, lyssnade lite på Christer från igår och bara låg och mös och sträckte på mig och gosade i kudden. Varför är det så syndigt och farligt att njuta av sin sovmorgon?!
Jag känner bara att jag sover bort hela min dyrbara dag och varför kan inte jag hoppa upp klockan fem och skutta ut på en skön morgonpromenad och sen hoppa på cykeln och trampa iväg till fysiken och vara där precis när dem öppnar. Köra hårt en timma i det tomma gymmet  och sen hoppa på cykeln och rulla hem och duscha. Dagens träning klar klockan 9.00 Bingo! Fatta hur skönt det hade varit, kunde man ju bara slappa med gott samvete resten av dagen och gjort samma ska nästa och nästa och nästa dag. I wisch! Hade nog fått gå och lägga mig åtta eller tio då.

Helt fantastiskt

Änggårdsbergen, en av mina nya favoritplatser på jorden. Vilket ställe! Igår tog jag mig tid att vandra fritt och ströva runt i grönområdet som ligger så nära min bostad att det vore ett brott att låta bli. Solen sken, fåglarna kvittrade, det var en perfekt dag för en söndagspromenad, det var många andra som också tyckte det. Jag hade beslutat mig för att följa skyltarna mot botaniska trädgården, sagt och gjort och jag trampade glatt iväg. Hann inte komma långt förrän jag var tvungen att stanna upp och helt förstummad beundra utsikten som sträckte sig bortåt havet. Ja, jag såg faktiskt ända bort till kuststräckan, havet, horisonten. Det kändes inte som om jag hade klättrat så högt att jag skulle kunna se så långt, men vad lycklig jag blev. Hittade en liten bergskulle som var perfekt att sitta på för att t ex, fika på en god picknick, hångla med sin käresta eller bara meditera över livet. Just då hade jag inte riktigt tid att meditera, jag skulle ju till botaniska, så jag traskade motvilligt vidare.

Efter ett tag kom jag fram till grinden in till botaniska, hade ingen lust att kliva in där, så jag vände. Det satt små söta skyltar på träden runt i kring, det var den "amerikanska skogen" och i sunkmarken växte dem mest fanastiska praktfulla, gula..blommorna som såg ut som stora bananer eller gula fjädrar, överallt hade det poppat upp. Tog naturligvis en bild, lägger upp senare när jag är hemma. När jag hade gått till botaniska var jag uppe i 5000 steg ungefär, vilket helt enkelt slutade med att jag hade gått dryga 10000 när jag var klar och det var bara förmiddag. Så den dagen var stegstatistiken jättebra.

Tomheten dagen efter

Ja, då hade dagen kommit och passerat. Syrrans manikyr på naglarna och densammes klänning som hänger i hallen är det enda som minner om den stora festen igår. Brudparet var ju bedårande, bruden såg ut som en liten docka, väldigt vacker. Vigseln gick ganska fort och det var ganska så skönt. Jag kom ganska tidigt till kyrkan och det strömmande in med främlingar som jag inte kände, efter att jag hade hälsat på brudgummen (gummen?!) gubben borde det ju vara, gick jag in i kyrkan och stod där en stund och kände mig allmänt vilsen. Makanes make kom och småpratade lite. Försökte lista ut på vilken sida jag skulle sitta på, för det hade jag naturligtvis glömt. Hade jag tänkt efter hade jag nog kommit på det. Med hjälp av lite uteslutningsmetod när många redan hade satt sig, hamnade jag på en bänkrad ganska långt bak på vänster sida. Det visade sig att jag kom att sitta där ensam under hela akten, vilket inte gjorde att jag kände mig mindre ensam, tänk om man ändå hade haft någon att hålla i handen.

 


Efter lite allmän förvirring med rosblad och lyckönskningar, hittade jag en buss som skulle gå till festlokalen, hoppade på den och följde med strömmen. Det var väldigt fint ute på Saltholmen, ganska så kyligt i vinden på bryggan, så det tog emot att dra av sig jackan,trots att solen hade vänligheten att lysa. Jag stod länge med champangeglas i handen och blickade ut över hamninloppet medan hårstråna reste sig upp av kyla, jag är verkligen ingen välanpassad social festmänniska och är helt urusel på att mingla med folk jag inte känner. Tillslut kom limon med brudpar och tärnor, det blev skålar och hurrarop och sen var dags att sätta sig till bords och börja beta av den gedigna listan av talare och maträtter.



Jag var lite nerövs över mitt bordsällskap, men det artade sig bra. Hamnade i ett väldigt trevligt självunderhållande gäng och jag satt ofta och skrattade så tårarna sprutade över "flädervinet" som blev ett hett ämne. Nu är jag lite dålig på det där vem som skulle vara min bordsherre, han till vänster eller höger, men det blev naturligt att te sig till killen till höger, som var en ung, snygg rödhårig skåning. Killen som hade sjungt och spelat piano i kyrkan "Aldrig ska jag sluta älska dig". Sånginsatsen var mycket bra och väl utförd, fin röst :o). Det visade att killen var allartist, både sångare, skådespelare och standupkomiker. En man med många strängar på sin lyra.

Jag lyckades väl kanske inte imponera så bra på honom, vi kom väl aldrig riktigt in på något djupare samtal, även om vi hade ett gemensamt intresse för musik och teater och båda verkade känna den tyvärr frånvarande killen som skulle sitta mitt emot mig, en gammal klasskompis till mig som konstigt nog kände brudgummen, världen är liten. Alla eventuella samtal blev ju avbrutna av plingan och toastmastern som gjorde sig hörd stup i kvarten. Jag lyckades hålla tillbaka tårarna i samtliga tal. Och jag kunde inte låta bli att tycka att bröllop är fasligt lika begravningar. För talen är så fina och man berättar så fint om personen och hur mycket man älskar den, precis som om man säger farväl och att man inte längre kommer umgås och ses nu när dem är gifta.
Det måste vara fint att sitta där och höra på hur älskad man är av alla, undrar om jag nånsin kommer att få uppleva det.

Jag blev lite avudsjuk såklart och fantiserade på hur det skulle bli om jag gifte mig med min skåning, ja alltså inte min bordsherre, även om det inte hade varit fel att gifta sig med honom heller, men min alldeles egna skåning. Det känns inte som vi skulle ha ett så stort bröllop ifall vi skulle gifta oss, det känns inte som jag känner så himla många och hans familj är ganska liten också. Jag har ju gått ur kyrkan, så jag får ju egentligen inte gifta mig där. Men jag hade tyckt att det skulle vara mysigt med ett utomhusbröllop på sommaren, jag har ju både vigselförrättare och kantor i släkten. Det hade dock varit mysigt att få ha på sig en sån där fin klänning nån gång. Alla flickor vill ju få se ut som prinsessor, även jag.

Åter till bröllopet, maten var god, talarna var många och tillsut blev det dags för bröllopsvals. Någonstans här när alla dansade omkring i ett kaos på golvet, ja det var inga "let's dance"talanger och alla dansade huller om buller, började mitt självförtroende att dala. Alla dansade inte och jag var en av dem som stod och tittade på. Jag tog inte heller för mig, jag hade väl bara kunnat ta mig en sväng om med brudgummen eller makanes man, det hade jag säkert fått. Samtidigt som jag stod och önskade att ingen bjöd upp mig, för att upptäcka hur ringrostig min vals var, så fanns det en liten önskan om att han skulle komma och bjuda upp mig och dansa en underbar vals med mig. Men nej, jag blev inte svept av mina fötter av någon snygg gentleman. Bordsherren försvann spårlöst när borden hade löst upp sig och ytan hade blivit dansgolv. Och när han skulle hålla sitt spontana tal vid tårtan så fanns han inte att hitta någonstans. Alla ropade men han var borta. När jag efter att ha käkat lite tårta och ringt till mamma om att hon skulle komma och hämta mig, sagt hej då till bruden, så började gå mot parkeringen. Och där stod han på sidan av huset och samtalde lite privat med den spralliga och glada sömmerkskan. Ja, ser man på, som det kan gå.

Den stora önskelistan

Jag inser att jag borde ha varit miljonär, utan några problem hade jag kunnat spendera pengar på massa roliga saker. Här kommer en lista på saker med som jag känner ett extra tryckande behov av.

1 Tvättmaskin, Tvättmaskin, Tvättmaskin!!!! prisklass, runt 5000:-
2 Rosa kitchen aid hushållsassistent 6495:- ooo den är så dyr, just den färgen också. attans. Kommer nog aldrig känna att jag har råd att köpa den, tyvärr.
3 Playstation 2 med singalong och micar, runt 2000:-
4 Ny telefon helst rosa, med headset, innan jag steker upp min hjärna på alla timlånga samtal. Finns en rosa motorola på Mediamarkt för 500:- den är döläcker, men käresta tycker att jag ska köpa en tråkigare...svart simens för 1000:- liten och lätt som en leksakstelefon. Dem fasta telefonerna liknar mer o mer mobiltelefoner.
5 Nya löparskor. Helst Nike+, verkar ju helt galet tufft, en liten sensor som sitter i skon och känner av hur långt man har sprungit och fort och så. Det hade ju varit döööcoolt. Det bästa var om man kunde köpa tillhörande mottagare och ha på armen, men jag har inte sett att det säljs någonstans här, utan man blir tvungen att köpa sig en Ipod nano ca 1500:- , som jag inte riktigt har några större cravings för. Men ett sånt där armband för att ha mp3spelaren i vill jag ha iallafall.
6 Nya gymskor, dem jag har är inte så sköna, har länge velat ha nya.
7 Nya träningskläder och vanliga kläder, kläder är alltid kul.
8 Platt-tv, jag klarar mig med min tjockTV, men hade jag haft några tusenlappar över som jag var tvungen att lägga på teknik, då hade det blivit en plattis.
9 Den där fina rosa batavius cykeln. Tror att märket hette så iallafall. 8000:-
10 Inte så mycket en köpagrej, men betala av mina skulder, hade ju inte varit fel.
11 Spara till en buffert. Hur stor buffert ska man rimligen ha?! såklart är det ju bra om man har obegränsat, hur mycket som helst, men finns det någon undre gräns?!
12 Långresa med en trevlig prick.

Nedräkning

Nu räknar jag ner först och främst till lönen och nu är det bara en vecka kvar 7 dagar.
Sen råder stora tvättkrisen hemma och jag var äntligen nere i tvättstugan igår och bokade in en tid på onsdag 23 nästa vecka, 5 dagar kvar tills jag får rena kläder. Det är en sån akut brist på rena strumpor att jag har fått börja använda dem låga sommarstrumporna, det blir oerhört kyligt om anklarna när man kör moppe. Snart har jag länsat hela strumplådan, finns bara ett par gamla fula gröna tubsockar, som man iofs kan ha när man har stövlar på sig och sen såna där ulliga mjuka varma mysstrumpor som man ska ha när man fryser om kvällarna och sitter i soffan, det är tillomed små gummipluttar på dem så att man inte ska halka, lite som sockeplast.
Till bröllopet är det knappast något att räkna ner, det är imorgon, så det är bara en ynka dag, det går nog fortare än kvickt och innan man vet ordet av det är det nog över också.

Stor kris nummer 1, upptäckte att jag tydligen inte äger så överväldigande många svarta leggings och skulle jag göra det är dem nog för små, har en känsla av det iallafall. Nu hittade jag exakt 0 när jag letade imorse.
Hittade dock ett par ouppackade vita leggings, men det blir nog inte så vackert. Helst vill jag gå barbent för nylonstrumpor som leggings, iiiu det är så obehagligt att ha på sig, glad om jag slipper. Så vi ber till lilla Gud att vi får ruggigt härligt varmt vårväder på imorgon.

Lite mindre kris nummer 2, försökte få tag på min mamma igår och meddela att hennes turkosa väska skulle få gå med mig på bröllopet eftersom det är turkost i klänningen, så skulle det matcha så fint, enligt syrran. Men jag ringde mamma hela eftermiddagen och kvällen, innan jag trodde att hon slutade, men ingen svarade. Sen hade alla människor typ varit på någon motivationsträff på deras träningställe Itrim och kom inte hem förrän sent på kvällen. Men inte ens då, såg hon att jag hade ringt femtielva gånger och ringde upp. Skruttiga mamma.

Ganska så medelkris nummer 3. Tvättkrisen har gjort att jag knappt har några rena träningskläder kvar, jag är inne på fjärde byxparet, dem lila slimmiga capricykelbyxtygsbyxorna. Ja ni fattar. Det är kris, fast kanske mest kris på tröjfronten för jag verkar inte ha några tröjor som matchar mina byxor och inga som är tillräckligt otajta och träningssköna. Har man dessutom sådär åtsittande byxor vill man ju gärna ha en liten längre tröja som täcker den groteska bakdelen. Det blir nog till att leta upp någon rea och fixa fram lite trevliga färger på toppar. Är även i skrikande behov av sportbehåar också. Inget plagg som man gärna springer ut och köper stup i kvarten, får ta det nästa gång jag får reakupung/sms på lindex.

kaffevatten

Ja, om man bara vill dricka varmt vatten på jobbet, då får man brunt kaffevatten, ibland har man tur och då är det inte lika brunt som det var i min mugg imorse, precis som ledningarna har rostat. oyeah mumsfilibabba.

Alltså nu hade jag ju verkligen någonting som jag ville diskutera med min syster, försökt ringa henne tre gånger idag, två gånger har telefonsvaren gått i gång, en gång upptaget.
Jag måste ju få veta, om jag ska hudfärgade strumpebyxor, vilket jag aboslut hatar, eller vita eller svarta leggings till klänningen. Sen måste jag veta vilken jacka jag ska ha, lutar mot min skinnjacka som förhoppningsvis hänger i syrrans källare, så det måste hon ju kolla. Sen måste jag veta vilken väska jag ska ha, har ingen direkt fin bröllopsväska men syrran har nog några lagomstora på lager. Jag måste ha en kofta med mig och på mig, för annars blir det nog lite bart, funkar min nya vita kofta som ligger uppe hos mamma eller ska man ha en anna och isåfall vilken?! Sen slutligen så måste jag veta om jag kan ha mina svarta stövlar hela tiden eller om jag ska ha "inneskor" med mig och byta om när vi kommer till festlokalen. Kommer svarta stövlar att kännas för klumpigt?! Ja, det här är frågor som bara min syster kan svara på. Testade mamma förrut och fick halvdana svar.
Jag testar igen...upptaget. hmm :o/  (försök nummer fyra)

Kommer på mig själv med att jag hela tiden glömmer hur bröllop stavas, känns som jag stavar fel heela tiden. Två L ett P. Bröllop bröllop bröllop. Förlåt alla stavningspoliser om jag skrivit fel i tidigare inlägg. Varför ska det vara så svårt att stava till, det är inget logiskt ord. Låter som Brödlopp och det låter ju som en ganska så intressant tävling men vad finns sans och balans och reson i ordet Bröllop, vad i helsiken kommer det ifrån?!

..telefonsvarare... (försök nummer fem och sex) Jag ger upp.

En liten glims

Klockan var strax över nio, jag låg fortfarande kvar i sängen och kollade på äntligen hemma, det var strax slut, skulle snart gå upp och göra mig ordning för att åka till gymmet. Helt plötsligt ringer det på dörren!!!
Vem i hela friden kan det vara?! På med kläderna fort som attan!!
Det var ventilationsmannen, jahopp. Han gick runt o mätte med sin mojäng i köket och i badrummet, jag fick godkänt, det var lite sämre i badrummet. Han gjorde rent den ventilen med en kniv och då blev det lite bättre. Rekommenderade mig att öppna insuget i vardagsrummet och att fönster öppna lite då och då. Mannen luktade rök och jobbade med ventilation, men hans egen ventilation var han inte så noga med.

Japp, då var jag redan igång, så jag snurrade runt några varv i lägenheten innan jag tillslut kom iväg till Fysiken. Tiden började bli knapp och jag hann bara med en runda på löpbandet, vilket iofs vad bra, för gymträna ska man ju göra typ varannan dag. Körde intervall idag och pendlade mellan 8 och 11. Fick pinna på bra, 2 min lungt och en min hårt, svetten lackade. Pust, puls på 180. Sprang på ett av dem nya löpbanden som faktiskt fungerade ordentligt. Belönade mig med en kvart i solariumet, fast det kanske inte var så smart att sola två dagar i rad, enligt mamma iallafall. Nu kändes det som det hände något iallafall. Kanske tar en till soling på fredagkväll om jag hinner. Tänkte att jag skulle lägga lite mask nu innan helgen också, allt för att bli så vacker som möjligt...vad nu det spelar för roll egentligen, men det känns ju bra iallafall.

Kom till jobbet i tid såklart och loggade in och uppdaterade mig på bloggfronten, stackars makane har blivit förkyld lagom till bröllopet, tur att hon inte är bruden den här gången iallafall. Var helt inne i att kolla in makanes nya frilla när han gick förbi och hejade, jag hajade till, hjärtat slog tredubbla slag, eller dubbla iallafall. Fylldes genast av en oerhörd lycka. Fördelen när man är kär så här lite på avstånd är ju att man blir glad av väldigt väldigt lite, som ett "hej" till exempel. Finns ju också en fördel med att ha en flirt på jobbet, eftersom det ibland kan vara lite trögt att gå till dit, men finns en chans att man kanske får en glims av sin lilla favorit är man lite mer motvierad att gå dit. ;o)
Känner mig ungefär lika omogen som en tonåring igen.


Arbetskrämpor

Aaah, huvudvärken ligger som ett pannband över huvudet och fyra timmar kvar på arbetsdagen. Händerna är kalla. Telefonerna ligger döda och händelselösa, inga sms, ingen som ringer. Funderar på om jag ska ringa någon..men det blir alltid bara mamma eller syrran, och jag har inget direkt att säga till dem, så likabra att jag låter bli och sprarar mig den strålningen. Sugen på att gå ner till preem och köpa godis att lindra huvudvärken med, men jag tror jag ska låta latheten vinna och kanske ta en huvudvärkstablett till istället. Lite irriterad över att jag har glömt min handkräm hemma, lite torr om fingrarna, hade varit skönt att smörja in sig nu.
Kom på att jag hade lite fina mobilbilder från helgen som jag ville lägga upp, får se om jag orkar det när jag kommer hem. Fasen glömde stegräknaren hemma idag, får räkna ut lite på måfå vad jag kan ha gått idag, hade med den på träningen iallafall. Det finns en klar fördel med att vara på jobbet idag och jobba sent. Tyvärr har jag lite problem med att se fördelen, det är en jäkla växt och massa skrivbord ivägen. Attans.

Svettigt värre

Yes, jag kom iväg på träningen, lite senare än min ambition igår men ändå, strax innan elva stod jag redo vid löpbanden. Dem hade möblerat om och nu fanns det tre nya löpband och alla stod på en rad. Jag tog Matrixbandet, den har utöver dem inprogrammerade 20 min även nedvarvning. Jag knappade upp mig till 8,5 ganska fort och sprang/lunkade på i god takt. Hoppades att jag skulle orka samma tempo ända in i mål.
Ja, ja ja, jag orkade, jag kämpade för kung och fosterland dem sista minuterna, bara en liten bit till och lite till.
På mina 20 minuter kom jag hela 2,75 km, det är farligt nära målet på 3 km. Ökar jag lite lite till nästa gång så är jag i mål. Men ska jag klara att göra tjejmilen på en timme så måste jag klara 4 km på 20 min och sen hålla det tempot i en timme. Det blir en utmaning, men det måste gå. Jag har ju lång tid på mig att träna.

Jag hann med att springa och nästan alla superset, förrutom det sista där jag gjorde bara en av övningarna och lämnade bollen till nästa gång. Det var så mycket folk på mattan, så jag orkade inte gå dit och bråka med dem. Svepte en gainomax strawberry när jag kom ner i omklädningsrummet och gick in och la mig i solariet, välförtjänt vila. Tog av mig dem blötaste plaggen och tog moppen hem för att duscha. Träningshuvudvärken kom sedan som ett brev på posten.

Jensens biffhouse...

Jag har ju lite skojat om att jag skulle flytta upp till Stockholm i framtiden, men jag tror jag ångrar mig på den. Sådant kan man ju inte riktigt planera,  men när vi åkte förbi min "blivande" arbetsplats, insåg jag att jag har det ganska bra här. Dem få vännerna jag har finns ju faktiskt här nere i Göteborg och familjen också, dem har ju faktiskt en ganska stor del i mitt liv, även om jag inte riktigt vill inse det.
Man får väl njuta av dem så länge dem finns. Men nya flickvänner och pojkvänner eftersökes helt klart.
Tills dess blir det täta telefonkontakter med världens finaste skåning i Stockholm och vi kan ju ändå åka massa skoter i sommar och gå ut och käka.

Jo, vi var och käkade på Jensen, jag vet inte varför det har blivit "vårat" ställe, det slutar alltid med att vi sitter och klagar på hur dålig service dem har. Samma sak i fredagskväll när vi kom dit i senaste laget, dem skulle precis ta sista beställningen. Kortmaskinen var trasig, så dem kunde bara ta kontanter. Det fanns massa lediga bord och en farbror stod före oss och väntade, han hade nog väntat ett tag och började bli aningens otålig. Det fanns ingen bordsplaceringsmänniska vid pulpeten. Men massa nochiga servitriser och servitörer som ignorerade oss. Farbrorn frågade en tjej där om dem ville ha fler kunder och hon vände bara ryggen mot honom och lossade som om hon inte hörde. Fult och dåligt. Tillslut kom det en liten ung tjej med tandställning och bandage på handen som gav oss bord. Vi bestämde oss ganska fort vad vi ville ha, slog ihop menyn men det dröjde länge innan någon ville ta våran beställning. Tydligen hade vi blivit osynliga också. Men notan fick vi fort iallafall, det var nog rekord.

Fick ett mail av Bengas om att man kunde förboka UP's nya skiva, blev något sugen, tänk att få den på releasedagen och dessutom signerad, även om jag tror att det hade gått lika bra att köpa den på releasepartyt på storan och få den personligen signerad av Christer och dem andra...förlåt Paul och Hans. Kan ju inte hjälpa att Christer är min stora kärlek.. hm nja kanske var lite överdrivet, lite förälskad, lite kär.. Jag tycker han är skitgrym iallafall.

Tur och retur

Jag blev lite nervös när jag inte kunde komma in och blogga igårkväll, känns som bloggen börjar bli lite för svajig och oseriös.  Funderar på att flytta till något annat mer stabilt ställe. Som tur var hoppade den upp igen. Men någon ork att blogga fanns tyvärr inte efter hemkomst från Stockholm och tidig arbetsdag idag.
Så här är jag igen på min lunchrast. Vet inte riktigt hur och var jag ska börja nedteckna mina helgupplevelser, men kort och gott var Stockholm bra. Jag försökte verkligen ha så låga förväntningar som möjligt för att inte bli besviken. Och det blev en väldigt lugn och trivsam helg i tystnad och rekreation med långpromenader ihop med Mia Törnblom, i ljudboksform, sittandes vi mälarstranden. Vädret var lite grått och småkyligt, men promenaderna gjorde mig varm. Det var skönt att byta miljö och vara lite isolerad. Jag kunde sitta ner och göra sånt man aldrig har tid med hemma, lösa korsord, läsa böcker och skriva dagbok. Saknade datorn litegrann och på tredje dagen kändes det lite väl ensamt och ensligt och skönt att komma hem. Sov ut ordentligt och fick tid för eftertanke och reflektion.

   
Mina vårfynd i skogen, en tussilago, en blåsippa av något slag och videung.

   


Någon vattenskoter blev det tyvärr inte. Vädret var inte så ballt på lördagen, sådär halvtaskigt, mulet och grått, rått och småblåsigt. Så dem där skoteräventyren skjuter vi upp till längre fram i sommar och tills den nya skotern kommer.
Men vi var ute och käkade lite iallafall och hade mysigt åkte runt lite i bilen och kollade läget. Lyckades på fredagkväll hamna i värsta stora poliskontrollen. Dem styrde in all trafik för alkotest. Det var poliser överallt och våra teorier om vad det kunde vara innan vi fick komma fram och blåsa, var sannolikt ett stort rån och att man hade upprättat en vägspärr. Men det var bara blåsning. Lite besvikna men något facinerad av mängden poliser, funderade vi på att råna en bank eftersom alla poliser i Stockholm måste ha befunnit sig på den här platsen. Jag var lite purken för att inte jag fick blåsa, jag har aldrig gjort det, frågade iofs inte, men alla poliser där var lite snorkiga när vi frågade vad det var frågan om, ingen ville säga att det var trafikkontroll. Svaret vi fick från första polisen var " det blir en överraskning när ni kommer fram". Serviceyrke?! Ja ja, vi överlevde och vi var lika alkoholfria som mellanmjölk.

Vi var och åt på Kista gallerian på lördagen, dem har kvällsöppna affärer där, det är helcoolt, jag köpte kabelklammrar på claes ohlson kvart över sex. Kärestan var lite rastlös och vill hem och pilla, jag stannade kvar och såg på bio. Det stod mellan 27 dresses och "min brors flickvän". Jag tog den med störst salong, det kanske bara skillde några platser, vad vet jag. Ska man man gå på bio, ska det vara storslaget. Det blev 27 dresses, en ganska lättsam amerikansk kärlekskomedi, en i mängden. Som handlar om den eviga singeln "me" som tillslut hittar sin drömprins... och det känns aningens orättvisst när jag går därifrån och jag undrar när min prins charming ska dyka upp. yeah yeah what ever.
Tror dock inte att bröllop är den ultimata raggningsplatsen, jag ska ju på bröllop i helgen men jag har inga sådana förväntningar.

   
Fina dörren till mitt rum på vandrarhemmet och mitt fina fönster med havsutsikt... eller cykelutsikt var det visst.

geblod.nu

Japp, nu har jag varit och tappat mig, 4,5 dl blod och bytt mot lite järntabletter och 50 kronor värdecheck och fika. Tack, tack. Jag vet inte varför jag tycker det är så "roligt" att ge blod, men jag känner mig viktig och behövd, det känns rätt och bra och hälsosamt. Kan jag hjälpa någon annan som är sjuk, genom att gå dit och donera lite blod och fika, så är det väl jättebra. Tycker att det är så trevligt och mysigt på droppen i norstand, fast det går oftast så fort, så man hinner ju inte fika innan, utan blir nästan uppropad med en gång. Det kan ju bero på att jag alltid är där på ovanliga folktomma tider, mitt på dagen och så. Nu sitter jag här och stoltserar med mitt bandage som man får för att man inte ska få ett fult blåmärke på armen. Det är ju oftast ingen som bryr sig ändå.

Jag tycker faktiskt att alla som är friska och är lämpade att lämna blod ska göra det, det är nästan alltid blodbrist här så det är bara att gå och testa och lämna.

Tabu

Tårarna rinner ner för kinden av vinddraget som blir när jag kör, trots att jag har visir nere så letar sig den kalla vinden in i ögonen och får dem att tåras. Jäkla sidospegel måste den alltid hänga och slänga och skruva upp sig, jag spänner den där jäkla skruven varje dag. Jag måste göra nåt fel.
Dagen är full av ärenden först ett läkarbesök inne i stan, sen var planen att lämna blod. Ruttet nog, vilket jag inte hade uppmärksammat öppnade givetvis inte droppen förrän 11.30 idag och jag hade inte tänkt stå där i över en timme och vänta. Så det fick bli till att vända hemåt. Tog en tur förbi ica maxi och köpte lite frukt och batterier till helgen. Fyra äpplen, fyra päron, stod och valde mellan fyra pack och tio pack på batterierna. Men det blev tiopack, det skillde ganska mycket på styckpriset per batteri och jag är storförbrukare.

Det som är lite tråkigt den här månaden, är att min fina lägenhet liksom har urholkat min ekonomi så fullständigt att jag kände mig pank redan 1 april. Jag försökte ignorera detta och envis som jag är bestämde jag mig för att resa till Stockholm ändå den här helgen, det får bära eller brista. Man måste våga leva lite på kanten av sin existens och det är en konst att vända på varenda slant utan att det märks. Jag har länge lyckats klara mig på mindre och får det alltid att gå ihop i slutändan ändå. Jag har ju bara mig själv att tänka på, och lite uppoffringar får man göra på grund av sina friska prioriteringar. Ekonomi, så roligt som det bara kan vara att göra budgetar och föra in summor i fina små excelark, så har det alltid varit ett tabuämne precis som sex. Det pratar man inte, det är privat, precis som om pengar skulle vara något smutsigt som man skäms för och speciellt skäms man när man inte har några. Ja, det är väl ganska fullt och eländigt att vara fattig, det vill man ju inte skylta med och man är rädd att be om hjälp. För ekonomin är ju verkligen en sån sak som alla borde kunna och alla bode ta eget ansvar för.

Kolla bara på stackarna i lyxfällan, som så länge blundar för sin egen fattigdom och katastrofekonomi. Nä, jag är inte i närheten, jag betalar gärna mina räkningar i tid och det som blir över är ju ren bonus. Jag har ju aldrig tjänat så här mycket pengar som jag gör idag, så jag tycker att jag lever rena jetsetlivet, fast inte just aprilmånad då, hemska månad, ta slut fort fort. Bara jag klarar mig till den 25'e så kan jag andas ut igen.

not pink here..

Ja, efter inlägget om förvandlingsknappen, kände jag för att förvandla bloggen lite igen, tillbaka till ursprunget. Det kände som det hade blivit lite för rosa nu. Kände mig helt mätt på rosa, även om det är klart den coolaste färgen just nu. Med den här inramningen av bloggen känns det äntligen som man kan andas ut igen.
Men kan tiden går mer långsamt eller. Nu är det iofs bara två timmar kvar av den här arbetsdagen och sen är det bara en dag till innan Stockholm, Stockholm, STOCKHOLM ;o)
Nejdå, jag har inga stora förväntningar på helgen, vill bara komma bort som sagt. Det får blir som det blir, det kommer iallafall att bli enormt skönt. Riktigt nöjd blir jag när jag sitter på planet upp och får fika av malmö aviation, för det får man alltid när man flyger med dem. Dem är det bästa flygbolaget.
Hoppas att inte tiden vänder när jag börjar min helg på fredag så att den går fort, jag vill gärna att den ska gå lika långsamt som min arbetsvecka. Det är ett krav, hör ni det. Lååångsamt i helgen. Jag vill njuta av allt.

Förvandlingsknappen

Tänk om man kunde ändra skepnad och förvandla sig själv, det kan man ju till viss del, fast det tar ju tid. Jag hade gärna velat ha en knappanel på underarmen där jag kunde ändra skepnad när det passade. Han strosade runt min plats och pratade i telefon, jag log inombords och sken upp som en sol, försökte att inte för självklart följa honom med blicken, men det är svårt. Han är ju absolut finast på jobbet och man blir glad i hela kroppen när man ser honom. Jag njuter av dem här sekunderna och önskar i samma ögonblick att jag har den här lilla knappanelen på underarmen där jag kan förvandla mig till hans drömtjej, jag har ingen aning om hur hon ser ut, det kanske är jag, vem vet?!

Fast troligtvis inte. Jag är ju inte min egen drömtjej än...till det yttre. Kanske om jag hade varit lite mindre, lite smalare, lite lite lite. Min personlighet är det ju inga direkta fel på, jag är ju en smart djup tjej med intellegenta tankar, trivs ganska bra med hur jag slutligen blev i det inre, vem skulle inte vilja ha en tjej som jag?!. Kanske bara hade behövt lite mer självförtroende och självsäkerhet. Men annars är jag ju förfasen rena drömtjejen, det är bara inte så många som har insett det än.

Martina Haag hade ju sitt parallella liv som hon drömde sig bort till ibland när det var svårt. Jag vill också ha ett parallellt universum att fantisera om. Där är vi ett par, osäkert om vi är särbos eller sambos, jag kan inte riktigt tänka mig att flytta från min lägenhet på ett bra tag, så vi är nog särbos iallafall. Vi är det perfekta teamet och har det hur mysigt och bra som helst ihop, skrattar rmycket och har djupa samtal om livet. Bråkar gör vi sällan. Vi sitter och spelar tvspel en del, jag är ju inte så duktig, men han lär mig och sen är vi ute i skogen mycket och klättrar i berg och han lär mig allt han kan om sitt specialintresse, som bara göra honom ännu mer intressant. Jag suger åt mig som en svamp av allt han berättar. Vem kunde tro att det skulle bli så här bra och att jag äntligen skulle hitta nån som gillade mig på det där sättet. Min gamla käreste och min nya käresta blev naturligtvis jättegoa vänner med en gång, dem är ju så lika och landsmän också. Han är den finaste på jorden och så söt att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Det är alltid roligt att vara på jobbet tillsammans och vi går i smyg och ler åt varandra. Självklart har han slutat med den där ovanan jag inte gillar också. :o)
En fantasi, en fin fantasi...omöjlig?! ja, ganska så.

Tidsoptimist

Jag lät honom hålla mig vaken till halv tre, fast det upptäckte jag ju inte förrän jag kollade på mobilen när vi hade lagt på och jag skulle sova, något som jag helst undviker, eftersom jag då lätt får panik över att klockan är så mycket. Jag hade ställt klockan på nio för säkerhetsskull, ifall jag inte skulle vakna förrän det var försent och jag skulle riskera att komma försent till jobbet. En sån här förmiddag är det ju perfekt och åka och träna på morgonen innan jobbet. Det blev det naturligtvis inget av. Jag vaknade yrvaket klockan nio av väckarklockan. Var uppe en runda men stupade tillbaka i sängen och ställde klockan på tio istället. *jäsp* segt. Vaknade vid tio istället och masade mig upp ur sängen. Ställde mig och diskade undan någons kvarglömda disk.

Helt plötsligt gick klockan väldigt fort, det var ingen svarade när jag ringde hem till mamma och jag plockade iordning lite i lägenheten, duschade och vips var klockan alldeles för mycket för att jag knappt skulle hinna åka upp och hämta resväskan. Jag gjorde ändå ett försök, tidsoptimist som jag visst har blivit. Kör i vind. 45 min innan jag skulle vara på jobbet. Jag önskade att det fanns en jetmotor på moppen som jag aldrig upptäckt innan och genom att trycka in truboknappen skulle jag bara flyga iväg. Jag var grymt effektiv och med gasen i botten sladdade jag in på mammas och pappas parkering. Jag sprang in med alla kläder inklusive hjälm, och upp på vinden, där jag hoppades att jag skulle heta resväskan. Jepp, 2 min på vinden och sen klättrade jag ner med mitt fynd. Mamma var inte hemma. Jag sprang ut och låste dörren, startarde moppen och drog iväg samma väg jag kom, genade genom skogen och sparade säkert en mängd dyrbara minuter.

Var ju tvungen att svänga vägen om mig och slänga upp väskan i lägenheten och sen iväg till jobbet. Jag hade helt plötsligt bara en knapp kvart kvar på mig till jobbet. Jag var helt övertygad om att jag inte skulle hinna. Jag lyckades dessutom pricka in alla rödljus på vägen. Det tar ju med bästa förutsättningar kanske 15-20 minuter. Att ta sig till eller från jobbet. Adrenalinet pumpade återigen i kroppen, stressad till tusen. Kollade på klockan i alla rödljus i hopp om att jag kunde frysa tiden med mina ögon. När jag rullade in i garaget stod kortläsarklockan på 12.45 när jag skulle infinna mig på jobbet. Jag slängde mig av moppen och tog av mig hjälmen medan jag väntade på hissen. Kom upp på våningen och kollade på stora klockan och den var fortfarande kvart i. Tackade dem lätt felgående klockorna. Sen kunde jag andas ut. *pust* Imorgon ska jag åka i god tid.

Han svarade!!!

Jag känner mig stressad idag, kan ha varit känslan av att jag kom iväg lite försent imorse, så att jag kom prick till jobbet och adrenalinet har inte riktigt släppt än. Jag är helt rastlös i kroppen och klarar knappt av att skriva ett inlägg. Andas. Det hände ju en fantastiskt rolig sak igår. Jag skickade ju mail till Christer i P3, minns ni, och vet ni vad?! Han svarade, ni kan tro att jag bubblade av lycka efter det mailet. Han tackade iofs bara för mitt råd, några rader, men det hade jag ju verkligen inte väntat mig. Fatta vilken ödmjuk kille, det bekräftar ju bara hans karaktär och personlighet ännu mer. Har killen några mörka sidor?! Grr..vad jag vill ha honom.

Jo, jag verkade tillfälligt ha botat mitt akutfulasyndrom som jag har lidigt av till och från ett par dagar på jobbtoan. Igår såg jag helt fantastisk ut, på toan iallafall. Var tvungen att ta en bild för att föreviga dagen.
 
Tyvärr kändes inte fotot lika klockrent som verkligheten, det ser ju ut som jag har världens pluffsigaste torso. huva.
Och dagen innan var inte så pjåkig heller...då hade jag lagt lite extra tid på mitt yttre, blåst håret, platttångat och sminkat mig.. resultatet...
   
Fast det känns ändå som det är något som är fel, är nog för rund i ansiktet eller nåt. Känner inte igen mig själv riktigt, kanske är "nya" frisyren.. Ska nog ha det långt i fortsättningen.

Vårpirr

Halva arbetsdagen är avklarad och tydligen hela lunchrasten nu, trodde att jag skulle hinna blogga lite innan den är slut, så jag får väl skynda mig. Nu har jag läst färdigt min födelsedagsbok "Martina-koden", rolig och härlig, men jag blir lite stressad av Martina, kanske därför jag gillar att läsa om hennes sönderstressade liv. Nu vill jag läsa mer, jag måste leta upp en till martinabok och kanske tillochmed se hennes film.
Sitter och skrattar gott åt Christer på P3, mitt absoluta favoritradioprogram. Hörde precis att Christer hade lite ont i vaden, när han hade varit ute och sprungit imorse, kunde inte låta bli att slänga iväg ett mail till honom. Iiii :o) roligt.
Nu vill jag fortsätta att lyssna inte jobba...Tur att man kan lyssna sen när man kommer hem.

Nu är det inte många dagar kvar till min stockholmsresa och det pirrar i hela kroppen, jag vill bara sätta mig på det där malmö aviationplanet och flyga upp nuuu. Mamma ska köra mig upp till landvetter. Mitt största problem just nu är sängkläder eller inte sängkläder. Väskan blir så himla tung och ska jag försöka knö ner allt i ryggsäcken vilket känns totalt omöjligt eller ska jag ta den tunga trunken som vanligt. Den som man får så ont i axeln av att kånka på. Och stövlarna och regnbyxorna, blir det överhuvudtaget någon skoterlek i helgen, nu verkade osäkert om den skulle komma på fredag, kanske blir nästa vecka. hmm *Suck* ja, vem vet, förhoppningsvis är jag lite klokare på torsdag. Idag ska jag köra vägen om syrran och prova en klänning som jag är ganska säker att jag vill ha på kompisens bröllop, att hittar kläder till såna här tillställningar känns ibland lite hopplöst och omöjligt, man vill ju inte vara för finklädd och inte för nedklädd heller, man ska passa in bland alla andra. Ja, ja det blir nog bra.

Var är plånkan

Lycka är att hitta ett fullt batteri i högen av använda tomma batterier, så att man kan lyssna på sin mp3 spelare. Ooo måste komma ihåg att fylla på lagret av batterier till min resa, samt finslipa låtlistan i båda mp3spelarna, eller ska jag ha med mig en ljudbok...hm tänka tänka tänka.
Jag har lunch och avnjuter ett äckligt V6 tuggummi med smak av cassis, inget vidare faktiskt.

Jag småvaknade innan halv tio idag av att regnet droppade hårt på fönsterbrädan, i min halvvakenhet tänkte jag...nej inte regn, jag vill inte gå ut, jag trodde att det var väckarklockan och att jag hade struntat i den. Kände mig ändå ganska utvilad när den ringde, duschade och drog på mig samma kläder som igår, orkade inte tänka ut någon annan fantastisk kreation, inte för att jag tror att det är en kotte som bryr sig heller. Men jag gjorde en lite extra ansträngning och sminkade mig, blåste håret och testade min dåliga plattång igen, och det blev faktiskt ganska bra. Funderade väldigt hårt på vad jag skulle ha för frisyr på bröllopet, kom inte fram till något bra, så jag får väl ha det så här, rakt kanske. Jag kände att jag var tvungen att anstränga mig lite för min egen skull, eftersom jag igår drabbades av ett sånt där akutfulfall med sjunkande självförtroende på jobbtoan. Så som det blir ibland, men det är väldigt otrevligt när man står och granskar sig i spegeln och helt plötsligt kommer fram till att man är ganska ful. Nej nej nej, så ska det inte vara. Man borde ju gå in på jobbtoan och stå och kråma sig i spegeln och osa av självförtroende över hur snygg man är. Hur ska man annars ens kunna charma nån av dem snygga killarna på jobbet. Äsch det är nog kört, tur att jag har en fin telefonröst iallafall.

Jag hade ganska mycket pilltid idag och pappa skulle komma förbi och limma två lister, strax innan jag skulle åka började jag febrilt leta efter min plånbok, för det låg massa lösa pengar på skrivbordet som jag skulle stoppa ner där, men jag hittade den inte. Hela jag greps av en fruktansvärd panik och jag gick igenom i mitt huvud tusen gånger, var hade jag den sist, någon måste ha tagit den på jobbet. Var är den? den brukar ju alltid ligga i väskan. Var fasen har jag lagt den, varför skulle jag ha lagt ur den. Det är ju extremt välstädat hemma nu och var sak ligger på sin plats. Blicken flackade runt i lägenheten och letade efter den svarta skinnklumpen. Men ingenstans kunde jag se den. Jag kände blodsmak i munnen och kände inte alls för att gå till jobbet förrän jag hade letat upp eländet, jag är verkligen inte så här slarvig. Var är den?! Nej, nån måste ha tagit den på jobbet, fan, nu måste jag ringa och spärra alla mina kort, eländes elände, och mitt kära körkort.
Men som av ett trollslag, som om någon där uppe ville spela mig ett elakt spratt så drog jag ut nyckelkorgen och där i låg skinnklumpen som kallar sig min plånbok och mussepigg hånlogg lite trött åt mig. Jag minns inte att jag stoppat ner den där, varför skulle jag ha gjort det och när. Skönt att den var återfunnen iallafall, nu kan jag äntligen andas ut och lungt åka till jobbet. För säkerhetsskull la jag ut alla pengarna ifall någon skulle få lust att bestjäla mig.

Det är faktiskt så att ju mindre pengar man har ju mer ökar dem i värde.

Välkommen på en titt...

         
Välkommen till mig, äntligen en dörr med mitt namn på. Här har vi fina hallen som går i ljusa färger. Ommålat hörnskåp och hylla. Nytt överlås installerat. Ekhatthylla från Rusta. Fina fönsterspegeln som pappa har fixat.
        
       
   
The Dressing room, rosa, mysigt och lyxigt och aningens organsierat, det kan bli bättre.
       
     
Mitt härliga badrum, som också råkade bli rosa.
         
Mitt fina kök med det nya golvet som jag la in nästan helt och hållet själv, dem fina bänkskivorna i ek som pappa fixade till, kaklet, tapeten, örterna och det rosa durkslaget från Netto, min coola vattenkokare som jag fick av mamma och pappa i födelsedagspresent som lyser i blått när den är på.
       
            
Ventilen som jag håller på att bli galen på, den envisas med att vissla stup i kvarten och speciellt när man har dörren öppen.
         
Jag fixade till min fula skrivbordsskiva med en vaxduk från Jysk. Min härliga säng...
         
Nymålade askimbyrån som fick nytt liv. Sand och handtema på sängväggen, tavellist med foton och egotripp i turkost vid fönstret matchar gardinerna.
      
Ljusboll från ikea. Det eleganta fönstret i vardagsrummet, är mycket nöjd med det. Tack syrran.
   
Soffbordet vill jag byta ut mot ett i ek.
  

Välkommen åter!

Dina ord

Huvudet fullt av, ja, jag vet inte riktigt vad, instrumental syntpop kanske, för det är väl inte direkt techno...isåfall väldigt mjuk techno. Dålig på genrar men musiken är bra och hjälper till att tömma skallen på väg till och från jobbet och på lunchrasten. Ganska så trögstartad idag, jag tror jag sov till halv tio iallafall, det var skönt att kunna ligga kvar i sängen lite. Gick runt och pysslade iordning lite och sen hade jag en halvtimme över innan jag skulle åka, så då satte jag mig och läste ur min födelsedagspresent pocketboken "Martina-koden" hysteriskt rolig bok, eftersom man ser Martina Haag framför sig och hennes lite ettriga röst och hennes vimsiga och röriga sett, hon måste vara en blandning av luft och eld (pitta och vata) i ayurvedan.
Det var en mulen förmiddag när jag satte mig på moppen, men drog ändå på mig solglasögonen i vid rödljuset för det var så starkt ljus trots molnen. Jag lyckades pricka in ett helt gäng med instrumental syntpop på vägen och på något sätt är det lite underbarare att åka moppe då. Det går helt klart bra med SMPJ ockås men snart får man akta sig så man inte sväljer ett gäng flugor när man sjunger med.

Ett tråkigt konstaterande, det är inte lika roligt utan mat på något sätt. Syrran går på diet och dricker bara, hon var hemma hos mig igår, fick lite massage och stannade och kollade på tv med mig. Vi drack te, men vi hade inte lika roligt som när bordet är uppdukat av syndigheter och godheter som man vill trycka in i munnen. Mat är som ett socialt klister som binder oss samman. Men hur kommer man in på djupet, när lär man sig ha djupa samtal istället för att hålla maten i handen i rädd för vad som möjligen skulle komma till ytan. Maten är som en bekväm mur för allt det där jobbiga, djupa och trevliga som man kanske skulle behöva prata om.

Jag längtar galet sjukt till Stockholm nu, jag är sugen på att börja packa min väska när jag kommer hem, ställa fram allt prydligt som jag behöver, komma på hur man förminskar ett på gummistövlar och hur man får plats med sängkläder och regnbyxor, kläder och handduk i handbagaget. Det känns inte hållbart. Lite ångest och tråkigt är det såklart att jag inte lyckats gå ner 20 kilo den senaste veckan, för då hade Stockholmsbesöket blivit helt fantastiskt underbart. Jag skulle bli beundrad och hyllad av käreste som skulle kysst mina fötter... Eller nja nä det skulle han nog inte gjort, men han skulle tyckt att jag var duktig och fin. Hans åsikt är ju den enda som betyder något egentligen. Men det får gå ändå, det är som det är.

Jag har varit riktigt skruttig med mina steg, måste ta och skärpa mig, förstår inte varför det ska vara så svårt att komma upp i sina 10000 om dagen. Grr

..Dina ord...SMPJ hääärlig låt.

Fri-dag

Idag är jag ledig. Härligt!
Jaha, nu regnar det. Hm jag vet att jag kommer ångra mig jag ångrar mig redan att jag inte kom iväg och tränade, och nu är jag inte så direkt sugen på att gå ut för det ser utsom ett riktigt härligt vårregn öser ner. Måste nog dock sticka ut näsan och lukta lite innan jag hoppar in i duschen.
Dagens kom ihåg! - Var extra noga när tid bokas i tvättstugan, exakt vilken dag som bokas!!!
Trodde att jag hade tid i tvättstugan idag, men det var visst inte den 5 april idag. hmm. När jag stod där och räknade dagarna och bokade tiden, så blev det nog lite fel. Grannen erbjöd sig dock att låta mig tvätta efter henne, turligt nog blev den andra tvättstugan ledig, så jag tvättade där istället.
Nu är tvätten struken, lite hänger på tork här hemma över diverse möbler och tvättställning och i badrummet. Jag har dammsugit och tvättat golvet, diskat och fejat, torkat och dammat. Aa, så nu är det toppfint här.
Därför har jag tagit massa fina bilder idag.. dem kommer i nästa inlägg. Jag har petat in lite bilder i gamla inlägg, typ bröd och bullar och lite skog.


Mysiga lukter

Ja, eftersom jag rangordnade röster igår, tänkte jag, varför inte köra en liten lista på lukter också.
Jag är en väldigt luktande människa, gillar dofter och gillar att lukta.
Mysiga lukter topp 5
1. Ja, jag vet att det är lite lamt, men min käresta tar första platsen här också, finns inget som luktare godare än han faktiskt. Killar i allmänhet, men alla luktar inte gott, svett o sånt är jag inte så förtjust i. Men vissa herrparfyrmer på rätt killar får mig på fall.
2. SKOGEN, ja det luktar så gott i skogen och speciellt om våren när allt börjar vakna till liv, jorden, vattnet träden. Mmm som medicin för näsan och själen.
3. Nybakat, bröd, bullar, kakor, allt som är bakat och inte bränt då luktar ju enormt gott.
4. Vårregn på asfalt, det är lukt som jag kan bli hög på, jag luktar tills jag blir alldeles yr i huvudet.
5. Delad femteplats, blommor som luktar gott, kommer inte på någon just nu, men rosor och lavendel är väl ganska okej, vissa parfymer. Men annars är jag rätt dålig på parfymer, vet aldrig vad jag ska ha och vet inte vad som passa eller vad som luktar gott eller äckligt. Brukar få bli mamma som får välja ut parfym till mig.

Just nu funderar jag på varför jag inte tog med mig någon bok till jobbet som jag kunde läsa på lunchrasten. Jag skulle ju kunna gå ut i den fina våreftermiddagen och vandra lite på kyrkogården, men någon del av min kropp är inte riktigt sugen, så jag sitter väl kvar här och jäser en stund till. Jag borde tagit med mig en nagelfil också så jag kunde fila ner mina naglar, fast det kanske inte är så fräscht att göra på jobbet. Helst skulle jag vilja åka och träna och sola nu. Men det kan man ju inte göra. Jobbar ju stängning idag, men ledig imorgon. Så då ska jag både tvätta kläder och träna och eftermiddagen ska jag massera lite. Syrran och syrrans kompis kommer över.
Bädda faktiskt rent i sängen idag, så det blir extra mysigt att gå och lägga sig ikväll och tvättpåsarna står redo för att hoppa ner i tvättstugan imorgon klockan åtta. Jippi. Ska även ta en kraftansträngning och bära ner extra stolarna och damma, dammsuga och tvätta golven.

Jag älskar min granne

Och då menar jag inte alla dem damer som bor i min trappuppgång eller kvinnan som avnjöt rökelser igår så det luktade plastipadding eller polysterpolyen, kunde inte fatta vad lukten kom ifrån förrän jag kom ut i trappuppgången och kände den karaktäristiska rökelselukten.
Nej, min granne är ingen fysik person, jag pratar om skogen, ängårdsbergen.
Jag var lite trögstartad imorse, sov till nio och segade upp mig till soffan och låg och kollade på sjukhuset och rent hus. Konstigt nog kände jag mig inte så upplivad som jag brukar göra när dem har städat klart. Men jag tog ändå tag i mitt lilla hem. Samlade ihop allt skräp efter kalaset, drog på mig lite kläder och beslöt mig för att ta en tur till soprummet och en sväng till affären och ta en liten promenad i området.

Efter pantet (13 kr) drogs jag mot skogen, jag kan inte hjälpa det, det är som om jag sugs in.
Jag gick förbi en man i shorts med en stor svart hund. Han var så jäkla rolig. Mannen kastade iväg en bollgrej och den stora svarta hunden, lycklig över att komma ut och leka skuttade glatt ut på gräsmattan, men lite korkad verkade han vara, han såg inte vad bollen landade och stannade upp på gräsmattan och tittade uppgivet på husse. -Men vad tog den vägen? ha ha, den minen. Sen sprang han runt och letade jättelänge utan att hitta bollen, som bara låg någon meter ifrån honom. ha ha... Härligt. Kanske lite tidigt för shorts, men det var riktigt varmt, jag förvånades av hur varmt 7 grader kunde kännas, det var nämligen det som termometern i köket visade.. i skuggan förvisso. Jag gick ut med två tröjor istället för jackan, visste att det skulle bli ännu varmare när jag började traska.

Jag gick in på samma ställe som förra gången, nu kände jag ju till stigen och var inte så orolig. Jag gick där och lyssnade på min mp3 spelare samtidigt som jag hörde fåglar kvittra och bäckar porla, det luktade fantastiskt gott i skogen, jord, trä, gräs allting. Jag blev helt ruslyckig när jag trampade fram och jag var så uppe och inne i mig själv i skogen att jag missade avstickaren uppåt i skogen, fortsatte glatt gå en lång bit tills stigen tog slut i ett bostadsområde?! hm, fattade ingenting. Fick vända tillbaka och tappade några minuters värdefull tid.
   Stigen och skogen, upp upp upp...

Jag hade väl en och en halv timma på mig lite drygt, att ta mig hem på och duscha och göra mig iordning. Hittade stigen uppåt i skogen och började klättra. Vad härligt det var att gå där, mitt mission i sommar måste bli att lära känna alla små stigar i den här skogen, jag ska bli expert.

Jag kramade ett träd och hejade på några glada myror som stod och stretchade benen på stigen. Skogen började vakna, nu var våren verkligen på gång på riktigt. Här ska jag springa, flyga fram i sommar på lätta ben. När det var en kvart-tjugo minuter kvar dog mp3spelaren, batteriet var slut. Men det gjorde ingenting. Jag hörde mina prassliga byxor, fötterna som trampade fram på stigen, det trummande ljudet som blir när man går på stigar som är underminerade av rötter, slafset när jag gick på dem blöta stigarna, bäckarna som porlade, fåglarna som kvittrade. Ja, det var härligt och jag samlade kraft och energi, det här är riktig healing, som att ta ett renade bad i lugn och stilla sjö eller doppa sig i ett svalkande hav.

Sköna röster

Det regnar i Göteborg, det är grått, jag ser dropparna på glastaket. Jag tog med mig mina regnbyxor ifall det skulle tillta under kvällen. Det är ju inte speciellt ovanligt att det regnar i Göteborg. Jag tänkte att jag skulle skriva något djupt och tilltänkt. Sitter och lyssnar på gårdagens Christer "Apråpå sömnvanor", blir lugn av hans röst, den är väldigt fin. Kanske dags att uppdatera röstlistan över killarna med dem finaste rösterna.
Här kommer den.
Killarna med dem absolut skönaste rösterna!
1. Kärestan såklart. Lätt utblandad skånska, helt perfekt.
2. Anders Larsson (keyboard i Streaplers, fd bandmedlem i date) hans röst smälter man bara av när man hör, det är nåt speciellt med den, djupet och hesheten. Mannen kommer från Mellerud så dialekten är mer åt Göteborska.
3. Christer, min nya älskling. Christer i P3 och Universal poplab) Har mycket fin och härlig både radioröst och sångröst. Christer får dela tredjeplatsen med en skåning, kan tyvärr inte nämna vid namn. ;o)
4-5. hm nu blev det svårt, det finns ju flera som kan få platsa på en fjärde-femteplats, men ingen som berör mig som dem här fyra killarna. Men på delad fjärdeplats kan vi ta.. men fasen kommer inte på vad dem heter. Peter Jöback och Sjumilaklivmannen, jo jag vet vad han heter, kommer bara inte på det nu, tillfälligt hjärnsläpp. Egentligen tycker jag väl inte att hans röst är så speciell, det är väldigt mycket Göteborska men för gammal kärleks skull Casper Janebrink i Arvingarna och även Lars Lasseman Larsson.

Till Stockholm

Äntligen, äntligen ska jag upp. Resa är bokad till Stockholm, mitt andra hem. Det blir allt mer och mer sällan som jag drar upp tyvärr, förhoppningsvis blir det ändring på det i sommar. Nästa helg när jag har långledigt fre-sön, då tar jag flyget. Jag har redan börjat fila på en lista på allt jag ska ha med mig, vilket verkligen inte ska bli mycket, men det kommer det såklart att bli. Men jag ångrar mig alltid när jag måste släpa på väskan hela vägen till vandrarhemmet. Men det finns stor risk/chans att jag får ut och åka vattenskoter, trots att det bara är april. Jag hoppas verkligen på att det blir fint väder den helgen. Men gummistövlar och regnbyxor, måste nog packas ned.
Jag längtar såklart oerhört mycket, det ska bli så mysigt att få träffa min käresta igen. Sist vi sågs var i december utanför hans hotell i kylan, jag hade jobbat sent och stod och väntade på att han skulle komma tillbaka från en jobbmiddag. Men det var helt klart värt all väntan i kylan.

Jag var på kör igår, och sjöng, eller gjorde iallafall ett tappert försök. Jag hade glömt hur jobbigt det var att lära sig nya låtar och sjunga i stämmor. Dessutom  var jag inte direkt beredd på att jag skulle sjunga med vuxenkören och ett gäng okända damer. Men men, det gick ju bra, eller hyffsat, vet inte hur ofta jag kan komma, så det blir väl någon visit lite då och då. Blev helt hes av allt sjungande.

Inflyttningskalaset

Jaha, så när man äntligen hade tid och sätta sig ner och blogga, då kommer man inte in. Typiskt. Ja, jag överlevde helgen och mitt inflyttningskalas, det blev en succe, men var det värt all stress och ångest jag upplevde timmarna innan det började strömma in människor i min lägenhet. Jag kunde ha varit mer förberedd, allt hade varit lite enklare om jag hade förstekt kyckling och bacon och kokat pasta dagen innan, bakat rulltårtorna och osv. Och om jag inte så envist hade bestämt att jag skulle bjuda på nybakade bullar och bröd, inte köpa, ja,då hade jag sparat mycket tid. Men jag slår ett slag för det hemmabakade, det är mycket trevligare och mysigare och mer äkta och det är framförallt lukten jag var ute efter.

Jag började min söndag genom att stega upp klockan 6 (sommartid) (alltså 5 vintertid), det gick ju hyffsat okej och jag började så smått att dega ihop den första degen, ciabata och under tiden den jäste drog jag igång deg nummer två, grekiskt lantbröd. Det var mycket jäsning men jag hade att göra hela tiden, han springa och duscha däremellan också. Ciabatabrödet krävde tråkigt nog 2 omgångar i ugnen för det var åtta bröd, tyvärr blev dem inge bra alls, jag hade förväntat mig att dem skull jäsa, men dem var lika platta som när jag körde in dem i ugnen, platta och hårda. Bättre lycka med det grekiska lantbrödet som blev riktigt bra.
   

Sen var det bara att sätta igång med bullbaket, det var det som skulle ta mest tid misstänkte jag. Samtidigt som jag stod och hällde ner degvätska i skålen insåg jag att det var helt fel att göra en dubbelsats, min bunke var alldeles för liten och min stackars elvisp alldeles för billigt dålig. Vi kämpade på, jag och elvispen och hällde ner mjöl och degade tills degen nådde kanten. Alla som har bakat vet att deg jäser, det var inte hållbart för fem öre, jag skulle haft deg över hela bänken. Jag bytte till min stora bålskål. Geggade ihop kanelgoja, förberedde plåtar, slängde ihop två rulltårtor. Sen var det dags att börja kavla och dega, jag gjorde två mega långa kanelormar, fort fort fort, så snabbt har jag aldrig bakat. Klet klet, och sen skära upp dem små bullarna, kniven var inte tillräckligt vass så det blev lite komplikationer på vissa bullar. Fyllde en oändlig mängd plåtar, 6 stycken i alla fall och bullarna bredde ut sig och blev stora. Tvyärr hände något i proccessen mot dem perfekta bullarna för efter pensling och ugntillvaro, blev dem inte så fluffiga och goda som dem hade potential att bli. Ja, alla bullar blev inte misslyckade och dem fick hyllningar i alla fall, men några blev lite platta och välgräddade.

När jag hade ryckt ut sista plåten ur ugnen klockan var runt elva, lillebror kom och hjälpte mig att bära ner lite grejer till källaren och hämtade upp extra stolarna, jag började akutsteka kyckligen som jag hade stått och hackat upp, den skulle ju svalna tills jag la i den i salladen. När kycklingkrisen var avklarad började jag panikhacka sallad, jag var så superstressad och hade adrenalinet på topp. Syrran kom med alla sina låneungar och ville börja steka korv i köket. När jag öppnade kylen och skulle ta ut någon grönska blängde baconet på mig och jag drabbades av lite lätt kalasångest. FAN, det hade jag helt glömt. Satte syrran på att steka bacon medan jag fortsätta att hacka sallad. Råkade öppna mitt skafferi och såg hur pastan tittade ner på mig från översta hylla, FAAN. Panik panik. Slängde på en kastrull med vatten. Telefonen ringde dessutom stup i kvarten. Diskhon började försvinna under all disk och bordet var inte iordningställt. Tillslut hade jag hackat klart all sallad. Syrran hade räddat bacon och pasta som stod och svalna. Kycklingarna som hade stått i vägen hade i panike åkt in ugnen som fortfarande var varm efter all bakning, och dem hade inte alls svalnat, men jag slängde ner dem ändå och hoppades på det bästa.

Jag hade inte suttit eller kissat eller gjort något annat än att stressa runt i köket sen klockan sex, så tjugo i ett drog jag på mig lite smink, fick iordning bordet. Sa hejdå till lillebror och skickade med honom sallad, bröd och bullar. Vinkade av syrran som tog sina barn och åkte. Mamma hade precis kommit med kaffekokare och muggar och sånt, jag började vispa grädde och försökte få klart mina påskbakelser och sen började strömma in folk. Farmor kom först med pappa och tätt följd av min faster och hennes familj, en liten stund senare kom ett par gamla bekanta som bor i mitt område, redan här började bli lite fullt med folk, och jag försökte vara en god värdinna samtidgt som jag försökte göra klart mina bakelser. Jag ville vara överallt. Jag var hungrig och snurrig men kunde inte äta för magen var så stressad. Sen kom syrrans kompis och ett par bekanta till mamma och pappa, jag började bli lite stressad över att det skulle bli så fullt att vi inte fick plats. Skulle alla komma hade man haft ca 2 kvadratmeter var att vara på. Sen kom min moster och tillslut min morbror och hans familj. Nu var vi uppe i 18 stycken. Svettigt värre, fönstrena i köket var öppna men jag fick öppna dem i stora rummet också.

Det hade nog varit ganska mysigt om jag hade kunnat koppla av och slappnat av lite mer. Men jag kom inte fram någonstans, sprang mellan stora rummet och försökte öppna presenter, samtidigt som jag ville visa runt i lägenheten, prata med alla och fylla på sallad och se till att alla hade mat och efterrätt så det räckte. Tillslut började dem första trappa av och vi blev minus 4, och det gick nästan att andas igen. Sen droppade resten av i en strid ström och min kompis kom. Mamma och pappa åkte. Och efter fyra timmars kaos kunde jag sätta mig ner och pusta ut med makane och käka lite. Det var mysigt, vi satt och snackade en stund, sen åkte hon också. Jag blev ensam kvar i min lägenhet och slänge mig i soffan och orkade knappt röra ett finger till. Slog på tvn lite och kollade när käraste filmade lite. Sen var det en halvtimma tills skärgårdsdoktorn började så jag plockade undan lite, diskade och torkade av. Mamma kom förbi och hämtade lite bullar och bröd.

Jag såg halva skärgårdsdoktorn ostört innan käresta ringde och pratade lite, när vi hade lagt på kom syrran tillbaka efter dansen, hon ville käka lite till. Hon åkte hem strax innan Wallander började. Jag upptäckte att jag inte alls hade sovmorgon idag, så det var bara att göra sig klar för sängen och ligga där och kika på Wallander, prata i telefon och data lite. Innan jag föll i djup sömn.


RSS 2.0